115-16 квітня у Вінниці відбувся X меморіал 14-разової чемпіонки СРСР з плавання, 29-разової рекордсменки СРСР та України, фіналістки Олімпійських ігор-1952 Марії Гавриш.

Спортсмени 1999 р.н. і молодші змагалися в басейні Палацу дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної. Серед них були кандидати і майстри, призери і чемпіони України. Турнір пройшов за підтримки відділення НОК України у Вінницькій області й спорткомітету Вінницької міської ради.

Меморіал отримав міжнародний статус, адже в ньому взяла участь команда м. Кельце (Польща). Також до міста приїхали збірні Південноукраїнська, Києва, Бердичева і Хмельницького. Їм протистояли дві команди господарів – «Авангард» і басейну Палацу дітей та юнацтва. Загалом на вінницькі блакитні доріжки виходили понад 100 молодих плавців.

Учасників привітали голова відділення НОК України у Вінницькій області, дворазовий призер Олімпійських ігор з плавання Павло Хникін, заступник голови спорткомітету міської ради Роман Семчук і директор міського Палацу дітей та юнацтва Світлана Мосійчук. Серед іншого, йшлося, що цього року іменем Марії Гавриш назвали одну з вінницьких вулиць (колишня Бєлінського).

Медалі були розіграні в 10 особистих видах програми і чотирьох естафетах. Команда плавців Вінницького Палацу дітей та юнацтва (ПДЮ) ім. Лялі Ратушної перемогла у загальнокомандному заліку, а також в естафеті 4х50 метрів вільним стилем та у комбінованій естафеті. Другою у командному заліку стала команда СДЮСШ Києва, третьою – Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді.

В окремих видах до числа призерів турніру пробилися наступні наші спортсмени:

1 місце – Чепуренков Ян – дистанція 50м (брас);

2 місце – Чепуренков Ян – 200м (брас);

3 місця : Лишенко Ірина – 50м, 100м (брас);

Боровицька Валерія – 100м (батерфляй);

Гриценко Леонід – 50м, 100м (на спині).

 

В особистому заліку кращими спортсменами меморіалу за сукупністю показників були визнані вінничанин Олексій Хникін (серед юніорів) і Олександра Томашевська з Польщі (серед юніорок). Вони були нагороджені кубками відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області.

Від admin