IMG_4469В легкоатлетичному манежі Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді відбулися змагання третього (обласного) етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя».

Це дітище Національного олімпійського комітету України проводиться вже вшосте і охоплює юнаків та дівчат віком 10-12 років, залучаючи їх до активних занять фізичною культурою та спортом, формування уявлення учнів про олімпійський рух.

Цьогоріч в обласному фіналі взяли участь 9 колективів, сформованих з учнів 5-6 класів у кількості 12 осіб, з таких навчальних закладів: Хоровецький НВК Славутського району, Шепетівська СЗОШ №2, Дашковецький НВК Віньковецього району, Мирутинський НВК Берездівської сільської об’єднаної територіальної громади, Деражнянський НВК №3, Хмельницький колегіум ім. В. Козубняка, Полонська гімназія, Славутський НВК, Городоцька ЗОШ з польською мовою навчання.

З перших видів програми лідерство захопили фаворити змагань – команди з Хмельницького та Шепетівки, які мають позитивний досвід виступів на Всеукраїнському рівні. Більш підготовленими в загальному у підсумку все ж виявилися представники колегіуму, на рахунку яких перші місця в презентації та культурно-освітній програмі (малюнок на асфальті і вікторина). Перемогу в комбінованій естафеті та у рухливій грі святкували шепетівчани. Трохи вони провалили вікторину, що відкинуло їх на загальне третє місце. Рівний виступ школярів Деражнянського НВК №3 в кожному з чотирьох конкурсів, де вони посіли призові місця, вивів цей заклад на другу позицію.

Нагородження команд – призерок кубками і дипломами, а їх учасників – медалями, грамотами відповідних ступенів та подарунками провели організатори заходу: голова обласного відділення НОК України Юрій Краснюк і в.о. начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Заяц. Крім того, в рамках Всеукраїнських акцій НОК «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» всім командам спортивного дійства було надано олімпійську літературу, плакати та сувенірну атрибутику.

IMG_4562 IMG_4559 IMG_4523 IMG_4508 IMG_4434 IMG_4435 IMG_4436 IMG_4448 IMG_4451 IMG_4453 IMG_4469 IMG_4498

Від admin