DSC_0083В дитячому оздоровчому таборі «Джерельце», розташованому на території санаторію-профілакторію «Яблуневий сад» ПАТ «Хмельницькобленерго» в с.Жилинці Ярмолинецького району, відбулося спортивне свято.

На запланований для першої зміни День спорту під гаслом «Стань в ряди олімпійців» завітали представники відділення НОК України в Хмельницькій області.

Урочисте відкриття дійства розпочалося з виходу і шикування усіх 7 загонів (команд) на синтетичному покритті футбольного поля стадіону, будівництво якого завершується відповідно до сучасних вимог із застосуванням новітніх матеріалів і передових технологій.

Після урочистого виносу Олімпійського прапора та передачі смолоскипа між капітанами команд слово було надано гостям.

У своїх виступах Олімпійський чемпіон Сергій Нагорний та перший заступник відділення НОК Віктор Флентін розповіли присутнім про успішний відбір атлетів Хмельниччини до національної збірної на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

Вже в серпні вони матимуть можливість по вболівати за рекордну кількість представників області, які змагатимуться на борцівських килимах, легкоатлетичних доріжках та секторах, важкоатлетичних помостах, у велоспорті на шосе, фехтуванні на шаблях. А радує також  те, що одразу троє земляків у веслуванні на байдарках та каное через 40 років після тріумфу Сергія Нагорного на каналі у Монреалі, де він виборов золото і срібло в скалі екіпажу байдарки – двійки, налаштовані поборотись за високі місця в Бразилії і примножити медальні здобутки подолян.

Відпочиваючим також побажали вдалих стартів, натхнення, чесної боротьби, відчуття атмосфери Олімпійських ігор.

В рамках акції НОКу «Олімпійська книга» директору закладу Олегу Вішу було передано спортивну літературу.

А далі понад 200 дітей та їх вихователі упродовж усього дня випробовували свої сили і кмітливість в естафетах, змаганнях з легкої атлетики, плаванні, дартсу, шахах, футболу, волейболу, пляжного волейболу.

В ході безкомпромісної боротьби було оновлено три рекорди табору:

а) у бігу на 60 м серед дівчаток старшої вікової групи – Анастасія Новіцька, 2001р.н. – 7,80 сек., серед хлопчиків старшої вікової групи – Ігор Лісніченко, 2000 р.н. – 7,63 сек.;

б) в метанні м’яча серед дівчаток – Дар’я Борисенко, 2003р.н. – 35,10м.

Переможці та призери змагань були відмічені нагородною олімпійською атрибутикою і щоденниками з автографами почесних гостей.

Всі бажаючі мали змогу приміряти олімпійські медалі Сергія Нагорного та сфотографуватися з цим уславленим спортсменом.

DSC_0083 DSC_0084DSC_0093 DSC_0101 DSC_0121 DSC_0148 DSC_0150 DSC_0160 DSC_0176 DSC_0196 DSC_0204 DSC_0219 IMG_4904

Від admin