IMG_52444 серпня в приміщенні Хмельницької ОДА за участю очільників області, депутатського корпусу, представників спортивної громадськості краю відбулася урочиста церемонія проводів на ХХХІ Олімпійські ігри національної чоловічої важкоатлетичної команди.

У своєму виступі головний тренер чоловічої збірної України Михайло Мацьоха зокрема відзначив, що з 2008 року, коли було створено спортклуб «Епіцентр», в Україні, збудовано ряд сучасних спорткомплексів для занять важкою атлетикою, три з яких на Хмельниччині. Тепер у вітчизняних спортсменів одні з найкращих в Європі умови для розвитку цього виду.

Останній передолімпійський збір було проведено в Кам’янці-Подільському, де важкоатлети мали змогу не лише тренуватись, але й харчуватись за індивідуальним раціоном та відновлюватись. Він представив членів української команди, котра готова поборотися за нагороди. І, в першу чергу, це представники Хмельниччини: чемпіон Європи Олександр Пелєшенко та призер чемпіонату світу Дмитро Чумак. Є певні надії і на вдалий виступ 20-річного львів’янина Володимира Гозу. Впевненості їм надають досвідчені тренери, в тому числі олімпійський призер 1996 року Денис Готфрід.

Із найкращими побажаннями до олімпійців звернулися депутат Верховної Ради України Андрій Шинькович, т.в.о. заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олег Кузмінчук, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук та представники спортивної громадськості.

В.о. начальника управління молоді та спорту ОДА  Сергій Заяц довів присутнім розклад змагань у Ріо-де-Жанейро за участю 10 представників Хмельниччини.

Під час засідання очільники області також відмітили, що передбачили збільшити розміри одноразових грошових винагород олімпійцям та тренерам краю за результатами виступів на Іграх в Бразилії.

IMG_5243 IMG_5235

Від admin