%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%96%d0%b3-%d0%ba%d0%bf-15 Понад 650 кам’янчан віком від 8 до 68 років взяли участь у легкоатлетичному пробігу «Біг заради здоров’я» центральними вулицями міста.

Захід організували Кам’янець-Подільський національний університет ім. Івана Огієнка спільно з відділом молоді та спорту міської ради і відділення НОК України в Хмельницькій області. Серед учасників були як початківці – учні, студенти, військовослужбовці, так і досвідчені спортсмени,їх тренери, знані не тільки в Україні, але й за її межами.

Роль ведучого на Європейській площі відмінно виконав завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Кам’янець-Подільського національного університету, член обласного відділення НОК Леонід Гурман. На початку головного дійства він емоційно з щирим гумором провів спортивну вікторину, запропонував фітнес – програму і представив членів жіночої національної команди України з важкої атлетики, котра прийшла повболівати за бігунів. Саме зараз ці дівчата перебувають на навчально-тренувальному зборі в чудовому місцевому спорткомплексі СК «Епіцентр». Особлива увага була прикута і до почесного гостя-олімпійця, чемпіона світу з легкої атлетики Івана Гешка, випускника Кам’янець-Подільського національного університету, який нині очолює відділення НОК в Чернівецькій області. Завітав на захід і триразовий чемпіон Паралімпійських ігор – футболіст Віталій Трушев. Одразу титулованого гравця обступили для фотографування багато чисельні прихильники його таланту.

%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%96%d0%b3-%d0%ba%d0%bf-21

Після того як спортсмени розігрілися під час фітнес-розминки, було дано старт забігу на 2 кілометри. Першим цю дистанцію подолав магістрант факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету, член збірної команди України серед молоді Віталій Капітанець.

Серед призерів групи чоловіків – ветеранів був і перший заступник відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін, багаторазовий переможець всеукраїнських та міжнародних змагань серед однолітків, який поступився лише більш молодшому – рекордсмену країни в бігу на 3000 м з перешкодами серед ветеранів Михайлу Моспану.

%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%96%d0%b3-%d0%ba%d0%bf-1

Та все ж усі, хто зумів успішно фінішувати, вважають себе переможцями.

Грамотами, медалями, призами, сувенірами та сертифікатами на відвідування боулінг-клубів у «Гала-готелі» й «Клеопатрі», басейну в «Новій Будові» переможців та призерів нагородили заступник мера – Кам’янець-Подільського Вадим Савчук, Ніна Камінська – помічник народного депутата Володимира Мениченка та Іван Гешко.

Пробіг перетворився у справжнє спортивне свято, що супроводжувалось запальними мелодіями, щирим гумором і смакуванням запашними  короваями.

%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d1%96%d0%b3-%d0%ba%d0%bf-15

А переможцями та призерами стали:

Школярі

І місце – Березнюк Марк

І місце – Чиколаєва Ліза

ІІ місце – Мельник Олександр

ІІ місце – Шершал Ірина

ІІІ місце –  Злочевський Дмитро

ІІІ місце Антонівська Христина

Студенти І-ІІ рівень акредитації

І місце – Спеціаліст Ігор

І місце – Анна-Марія Біба

ІІ місце – Чабанов Влад

ІІ місце – Мельник Анастасія

ІІІ місце – Литвинюк Павло

ІІІ місце – Гуменюк Юлія

Студенти І-IV рівень акредитації

І місце – Капітанець Віталій

І місце – Гарзель Олександра

ІІ місце – Назарійчку Назар

ІІ місце – Моровець Вікторія

ІІІ місце – Яневич Максим

ІІІ місце – Пашінова Альона

Чоловіки – ветерани

Жінки – ветерани

І місце – Моспан Михайло

І місце – Шкира Лілія

ІІ місце – Флєнтін Віктор

ІІ місце – Полінська Тетяна

ІІІ місце – Кузьмінський Володимир

ІІІ місце – Франкова Зінаїда

Від admin