img_1603У Хмельницькому вдруге проведено Відкритий всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед жінок «Меморіал заслуженого тренера України Володимира Стадніка».

Започаткованi в минулому роцi змагання відбулися на килимах спеціалізованого залу Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді з ініціативи і підтримки членів його родини та спонсорів.

Саме тут зросли місцеві борчині, котрі першими виграли для України золотi медалі на офіційних міжнародних змаганнях: Тетяна Комарницька – двічі перемагала на чемпіонатах Європи, а Ірина Мерлені – тричі здобувала звитяги на світових першостях і підкорила олімпійську вершину у 2004 році. Нинi в залi тренується здібна молодь i титулований Павло Олiйник – чемпiон Європи, призер чемпiонатiв свiту.

Серед плеяди талановитих борців – вихованців Володимира Стадніка, у тому числi 5 його дiтей, найбільшого успіху досяг син Андрій, який зумів піднятися на другий щабель п’єдесталу  пошани Олiмпiади–2008.

Віддати шану видатному тренеру на турнір прибули  не лише досвiдченi вiтчизнянi спортсменки , але й іноземки з Бiлорусі, Азербайджану, Литви та Молдови , серед  яких чимало титулованих борчинь – переможців та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, Юнацьких Олімпійських ігор.

На урочистому відкритті були присутні: фундатор вільної боротьби в Хмельницькому, член виконкому відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Барбалюк, генеральний секретар Асоціації спортивної боротьби України Діна Харенко, головний тренер жіночої збірної України Володимир Євонов,  члени родини і друзі Володимира Стадніка, в тому числі Олімпійські призери Наталія Осипенко-Радомська, Роман Гонтюк.

В ході цікавих сутичок перемоги у своїх вагових категоріях здобули: Семкiв Iлона(48кг, Iвано- Франкiвськ);Леорда Юлія (53кг,Молдова); Кiт Тетяна (55кг, Львів); Прокопевнюк Iлона (58 кг., Дніпропетровськ); Омельченко Тетяна (60кг, Азербайджан);Ткач Юлія (63кг, Львів); Белінська Алла (69кг, Херсон); Шустова Анастасiя (75кг, Харкiв).

Ще п’ять бронзових нагород відправились за кордон: три до Азербайджану, по одній – до Литви та Білорусі,.

Срiбло у ваговій категорії 60кг дісталося Щебетюк  Ользі, а бронза-Сич Даринi з Хмельницького.

Переможців та призерів оригінальними медалями, грамотами та грошовими винагородами.

img_1603 img_1636 img_1415 img_5597 img_5598img_1623

Від admin