Під час святкування 24-річниці з дня створення Національної академії Державної прикордонної служби України, що знаходиться в місті Хмельницькому, за підтримки відділення НОК України в області відбулося ряд спортивних, спортивно-видовищних та спортивно-пізнавальних заходів. 

Зокрема за ініціативи керівництва кафедри фізичної підготовки та особистої безпеки академії було оновлено експозиції спортивного музею навчального закладу, де на окремому банері чільне місце займали олімпійці-прикордонники Незалежної України, в тому числі троє представників Хмельниччини. 

В спортзалі для єдиноборств 52 курсанти розіграли нагороди в чемпіонаті НАДПСУ з рукопашного бою. Переможцями в шести вагових категоріях стали: Артем Баценко, Степан Кордяк, Євген Хотінь, Євген Прохніцький, Олексій Плохой та Андрій Кузьма. В командному заліку кращими стали представники 4 навчального курсу факультету охорони та захисту державного кордону. Грамоти та медалі відповідних ступенів вручив призерам змагань Перший заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін, а команді переможниці дістався ще й кубок.

В ході реалізації акції НОК України “Олімпійська книга” та “Олімпійський куточок” академії було передано літературу та плакати спортивної спрямованості.

Їх офіційну презентацію провів в бібліотеці закладу начальник кафедри фізпідготовки та особистої безпеки майстер спорту з легкої атлетики Андрій Мельніков. 

І в своєму виступі він відзначив: “В результаті тісної співпраці Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького з відділенням Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, а також з метою пропагування активного здорового способу життя серед персоналу, бібліотека вищого військового навчального закладу поповнилась новими виданнями і публікаціями за олімпійською тематикою.
Дану літературу активно використовуватимуть в навчальному процесі. Завдяки ній курсанти, студенти, викладачі і персонал зможуть ознайомитись з організацією і проведенням міжнародних спортивних змагань і результатами виступів на них спортсменів України, дізнатися про провідних українських спортсменів, ознайомитись з їх досягненнями та рекордами.
Надана нам література це вагомий  крок в пропаганді здорового способу життя, мотивації до занять фізичною культурою та спортом.
Впевнені, що висвітлені в представленій літературі приклади кропіткої роботи та завзятої боротьби українських спортсменів на міжнародній арені буде гарним стимулом для персоналу Національної академії в досягненні високих результатів”.

Від admin