В манежі Київської міської школи вищої спортивної майстерності відбулися ХХІІ Всеукраїнські змагання в приміщенні «Різдвяні старти-2017», які традиційно відкривають сезон для провідних українських легкоатлетів.

На цьогорічний турнір до столиці завітали 340 спортсменів з 20 регіонів України, в тому числі єдина представниця Хмельниччини, вихованка Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді Марина Бех.І хоча не все вдало склалося в неї під час розбігу, та все ж п’ята спроба на 6 м 30 см в стрибках у довжину виявилася переможною. Гідну конкуренцію їй склала лише 17-річна багатоборка з Броварів Аліна Шух, котра досягла рекордної для себе позначки 6 м 26 см (2-е місце). Ця талановита і працелюбна дівчина перед виступом у цьому виді виборола п’яті місця в бігу на 60 м з бар’єрами та у штовханні ядра. Перспективна Аліна – чемпіонка юнацького чемпіонату Європи-2016 з семиборства, є легкоатлетичною олімпійською надією України.

А ще порадували своїх наставників і прихильників дві вихованки ДЮСШ нашої області, що нині перебрались на навчання до Київщини. Дівчата планомірно покращують свої результати, виступи наблизились до виконання нормативу майстра спорту у своїх бігових дисциплінах. Так, 20-річна Наталія Ручківська (перший тренер Володимир Гоняк зі Старокостянтинова) стала третьою в бігу на 60 м з бар’єрами (8,65 сек.). А Іванна Аврамчук 1998 р.н. (перший тренер Лідія Івчук з Полонного) тричі стартувала на спринтерських дистанціях: виграла 200-метрівку (25,38 сек.), фінішувала 5-ю у бігу на 400м і показала 6-й час (7,78 сек.) на 60-метрівці.

Що ж до подальших планів Марини Бех та її наставника Вадима Крушинського на зимовий сезон, то, у разі досягнення наприкінці січня – початку лютого результату, що перевищує її рекорд в приміщенні (6 м 51 см), будуть готуватися до чемпіонату Європи-2017, який 3-5 березня прийматиме Белград (Сербія).

 

Від admin