В столиці Сербії Белграді відбувся чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні, який підтвердив популярність «королеви спорту»  на континенті, адже медалі вибороли спортсмени з 26 країн, в т.ч. «золото» потрапило до представників 10 збірних.

Найкраще виступила команди:

1.Польща – 14 (7 золотих +1 срібна+4 бронзові  ) медалей;

  1. Велика Британія -10 (5+4+1) медалей;
  2. Німеччина – 9 (2+2+5) медалей.

На змаганнях було продемонстровано ряд високих результатів, що перевищували кращі показники світового рейтингу зимового сезону. Серед героїв чемпіонату Кевін Маєр з Франції, який встановив рекорд Європи у семиборстві (6479 очок), 19-річний Кондрад Буковські з Польщі (переможець у штовханні ядра – 21,97 м.), британка Лаура Мюр, що виграла 2 «золота» в бігу на 1500 м. та 3000 м.

За якістю нагород Україна з 5 медалями (1 срібна + 4 бронзові) на 16 позиці, а за кількістю нагород – п’ята.

До числа призерів пробилися: запоріжанка Олеся  Повх (біг на 60 м., «срібло»), харків’янка Марина Килипко (стрибки з жердиною), киянка Юлія Левченко (стрибки у висоту), Сергій Никифоров (стрибки у довжину) з Київщини, та жіноча естафетна команда  4*400 м. у складі Ольги Бібік (Київ), Тетяни Мельник (Київ), Анастасії Бризгіної (Запорізька область) і Ольги Ляхової (Полтавська область).

В значно оновленій після Олімпіади-2016 збірній порадували Сергій Нікіфоров , котрий в кваліфікації досяг рекордної для себе позначки в стрибках у довжину – 8,18 м. (найкращий результат сезону в світі) та Юлія Левченко (особистий рекорд в стрибках у висоту – 1,94 м.).

Високою конкуренцією відзначились змагання жінок в секторі для стрибків у довжину,де  ще під час кваліфікаційних спроб свою перевагу над суперницями продемонструвала господарка- сербка Івана Шпанович, яка  у фіналі досягнула 7,24 м.

Хмельничанка Марина Бех під час відбору до фінальної вісімки встановила новий рекорд області (6,71 м.) в приміщенні. У фіналі Марина зупинилась на позначці 6,59 м., що принесло їй підсумкове 7 місце. Для потрапляння на подіум необхідно було стрибати за 6,95 м. Сподіваємося, що головні перемоги цієї талановитої та працелюбної 21-річної вихованки Вадима Крушинського ще попереду. Головна мета-Олімпіада -2020.

Помітною була на чемпіонаті і 22-річна Олена Сідорська з Полонського району (перший тренер Володимир Ліщук), котра нині представляє Донецьку область. Вона раніше спеціалізувалась з бігу на 800 м., а нині успішно освоює «півторашку» (1500 м.). З особистим рекордом 4 хв. 14,95 сек. Олена зайняла 11 місце.

Від admin