11-12 березня на трасах, прокладених вулицями Івано-Франківська, відбувся зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби. Він був відбірковим до національної збірної на Кубок Європи, який 21 травня прийматиме  м.Подебради (Чехія).

Змагалися спортсмени в складних погодних умовах, тому на високі результати було важко очікувати. В перший день було вітряно і йшов дощ, в другий – за температури +40С пішов мокрий сніг.

Серед 150 скороходів різних вікових груп виступили 5 представників Хмельниччини.

У ходьбі на 10 км серед юніорок бронзову медаль і путівку на Кубок Європи виборола хмельничанка Ірина Чернуха, а сьомою фінішувала кам’янчанка Анна-Марія Біба.

У юнаків десятку кращих на 3-кілометрівці замкнув Артем Чабанюк зів Старокостянтинова.

2 км на 16 і 17 місцях відповідно завершили хмельничанки Діана Шматлай і Дарія Лещенко, котрі змагалися серед дівчат до 16 років.

У підсумку збірна області зайняла 11 командне місце

Мають шанси виступити на вказаних Європейських змаганнях в Чехії також вихованці Хмельницької обласної ДЮСШ, котрі нині навчаються в столиці і представляють Київщину.

Це Едуард Забуженко, який став другим серед юніорів у ходьбі на 10 км, та Андрій Разгон – 4-й серед молоді на 20 кілометрах.

Підтвердила рівень майстра спорту Олександра Оляновська з Солобковець, що розпочала заняття легкою атлетикою в Ярмолинецькій ДЮСШ, а нині виступає на Київську область. Вона фінішувала 12-ю серед жінок, котрі подолали 20-кілометрову дистанцію.

На Кубку Європи з легкоатлетичних метань (11-12 березня, Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія, Іспанія) збірна України виграла 5 медалей. Спортсмени змагалися як в особистому,так і в командному заліку в метанні диска, списа, молота і штовханні ядра у двох вікових групах: дорослі та молодь (до 23 років).

Володимир Мисливчук (Рівненська область) і Альона Шамотіна (Дніпропетровська область) стали бронзовими призерами з метання молота (молодь),  у команді чоловіки виграли срібні медалі, а жінки і чоловіки (U- 23) – бронзові.

Свій гідний внесок в успіх чоловіків (молодь) зробив Захар Міщенко (м.Київ). Цей талановитий юнак, якому лише в квітні виповниться 19 років, зумів встановити особистий рекорд в метанні списа (76м 38 см) і стати шостим. Румуну Олександру Новаку, з яким показав однаковий результат, поступився п’ятим місцем лише за другою спробою, що виявилася кращою у суперника.

Розпочав заняття спортом Захар в Старосинявській ДЮСШ, де його талант метальника розгледів тренер місцевих легкоатлетів Іван Чорний. Стрімке його сходження розпочалося після вступу на навчання до Олімпійського коледжу ім.І.Піддубного.

Нині майстер спорту Захар Міщенко готується підкорити нові рубежі, крокуючи до олімпійської мрії.

Від admin