Збірна команда України в складі 15 спортсменів (7 чоловіків та 8 жінок) взяла участь у чемпіонаті Європи з важкої атлетики у місті Спліт (Хорватія).

Всього на змагання прибуло 152 чоловіків з 37 країн та 123 жінки з  36 країн. У підсумку   наші дівчата стали за медальним заліком (2 золоті + 7 срібних+2 бронзові) четвертими, а за кількістю очок-другими. Українські чоловіки зайняли третє місце,здобувши 7 (3+ 2+2) нагород.  Вагомий внесок в їх  успіх

зробили  представники Хмельниччини зі спортклубу «Епіцентр».  Одразу три медалі виборов Олександр Пєлєшенко (вагова категорія 85 кг). У ривку він зафіксував 175 кг-рекорд  Європи серед молоді U-23, а у поштовху підняв 211 кг-рекорд України серед чоловіків, що принесло йому золоту та срібну нагороди відповідно у кожній з цих вправ. Cума двоборства (286 кг – рекорд України серед чоловіків та рекорд Європи серед молоді) виявилась чемпіонською. То ж Олександр другий рік поспіль зійшов на найвищу сходинку європейського п’єдесталу. Ще один наш олімпієць 2016 року Дмитро Чумак (в.к. 94 кг.) виборов повний комплект нагород: «золото» у поштовху (214 кг.), «срібло» у двоборстві (388 кг.) та бронзу у ривку (174 кг.)     

Невдачі зазнав наш досвідчений суперважковаговик (+105 кг.) Олег Прошак, який був 5-м у ривку (190 кг.) і не зміг зафіксувати заявлену вагу у поштовху. То ж початок нового олімпійського циклу видався для хмельничан, якими опікується головний тренер чоловічої збірної команди України з обласного центру Михайло Мацьоха, досить оптимістичним.

Від admin