19 травня в Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді відбувся обласний етап Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя» – «Olympic move UA».

Це дітище Національного олімпійського комітету України проводиться вже всьоме і охоплює юнаків і дівчат віком 12 – 14 років з метою їх залучення до активних занять фізичною культурою та спортом, формування уявлення про олімпійський рух, адаптування до здорового способу життя.

Цогоріч в обласному фіналі взяли участь 8 колективів в складі 12 осіб (6 дівчаток та 6 хлопчиків), що представляли збірні команди таких навчальних закладів: Судилківська ЗОШ І-ІІІ ступенів Шепетівського району, Берездівський НВК Славутського району, Іванковецький НВК Хмельницького району, Шепетівська ЗОШ І-ІІІ ступеня №4, Зіньківський НВК Віньковецького району, Деражнянська ЗОШ №3, Хмельницький колегіум ім. В.Козубняка, Летавський НВК Чемеровецького району – переможці міських та районних етапів.

Під час урочистого відкриття заходу дітей привітали організатори та почесні гості: голова відділення НОК України в області Юрій Краснюк, начальник управління молоді та спорту ОДА Володимир Клімов, начальник обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Сергій Сніцер, 7 разовий чемпіон світу з веслування на каное, учасник Олімпійських ігор Валерій Вешко.

Загальну перемогу в чотирьох дисциплінах, що включали в себе три складові: спортивну, освітню та культурну частину здобули учні колегіуму ім. Володимира Козубняка (Ярмольський Владислав, Воронюк Владислав, Огороднічук Ярослав, Кириченко Максим, Погорілий Антон, Стінський Максим, Гоголь Вікторія, Підлуцька Олександра, Мартьянова Анастасія, Мулишина Єва, Соловей Анна, Червончук Софія та тренер-представник Шкарпета Віталій Леонідович). Хмельничани були кращими в презентації команди (назва, емблема, девіз, рухові вправи) та комбінованій естафеті. Другими фінішували деражнянці, в доробку яких першість у рухливій грі. На третьому місці опинився колектив Шепетівської ЗОШ №4, що переміг в Олімпійській вікторині. Вказані команди – призерки були нагороджені дипломами та кубками, а їх учасники – грамотами та медалями, інші команди отримали дипломи фіналістів обласного етапу.

Крім того, в рамках реалізації Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійська книга»  та «Олімпійський куточок» всім командам спортивного дійства було надано олімпійську літературу, сувенірну продукцію та спортивний інвентар.

 

Від admin