Протягом трьох днів в спортивній  залі  місцевої ДЮСШ №1 вісім команд з шістьох областей змагалися у VI відритому обласному турнірі з гандболу серед дівчат 2004 року народження та молодших на призи бронзової призерки Олімпійських ігор Лариси Заспи.

Саме тут у 8-річному віці розпочала своє сходження у великий спорт ця уславлена гандболістка,талант якої згодом розгледів легендарний тренер Ігор Турчин і запросив до Київського республіканського спортінтернату. Вона тривалий час грала у професійних клубах і в збірній Україні в якості надійного голкіпера,капітана й досягла вагомих здобутків на міжнародних аренах: виграла чемпіонат світу серед молоді, престижні Європейські клубні турніри, медаль Олімпіади-2004 .

Цей турнір започаткований з ініціативи Лариси і проводиться під патронатом Національного олімпійського комітету України для набуття ігрового досвіду юними спортсменками, налагодження дружніх стосунків між ними.

Багато теплих і напутніх слів почули гравці команд під час урочистого відкриття змагань від Лариси Заспи ,начальника міського управління молоді та спорту Сергія Ремеза, голови відділення НОК України в Хмельницькій області Юрія Краснюка, голови обласної федерації гандболу Олександра Якушева,  директора ДЮСШ №1 Василя Янківа. Вони запевнили, що і в подальшому будуть підтримувати ці популярні змагання, а також  вручили капітанам команд сувеніри і солодощі.

Підняли хороший настрій присутнім показові виступи танцювальних колективів міського дитячого телеагенства «Фріденс».

В ході цікавих поєдинків кращою командою стали представники з міста Ланівці, які впевнено виграли усі 4 матчі, в тому числі у господарок і фінальний.

Остаточне розміщення команд-призерок:

  1. Ланівці.
  2. Рівне.
  3. Хмельницький (ДЮСШ №1).

Вказані команди нагороджені кубками та дипломами, а їх гравці медалями та грамотами відповідних ступенів.

Поза увагою організаторів не залишився жоден спортсмен та тренер, яким вручили напам’ять олімпійські сувеніри від Національного олімпійського комітету України.   Спеціальними призами були відзначені в різних амплуа Бойко Віта – «універсальний гравець», Cвітлик Юлія – «гравець падінь» з Тернополя, Бабина Вікторія – «самий результативний гравець» з Хотина,Максименко Юлія-«бомбардир», Дячук Юліанна-«кращий півсередній» з Рівного,Плеканець Вікторія – «кращий лінійний» з Хмельницького та Мартинюк Людмила – «кращий нападаючий» з Ланівець .

 

Від admin