У минулі вихідні в Хмельницькому за підтримки регіональних відділень Національного олімпійського комітету України, Міжнародної асоціації ветеранів фізичної культури і спорту, управлінь молоді та спорту Хмельницької ОДА і міськвиконкому за участю спортсменів від 30 років і старших з 10 міст та районів на центральному стадіоні міста – спорткомплексі «Поділля», відбулися VІІ літні обласні ігри ветеранів спорту Хмельниччини з легкої атлетики пам’яті М.Баки. 

Їм передувала урочиста церемонія відкриття оновленого легкоатлетичного ядра на цій головній спортивні арені обласного центру.

Розпочалося спортивно-видовищне дійство з виступу міського голови Олександра Симчишина, який зокрема наголосив “Травень став для нас місяцем спортивних подій, – каже міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. – Кілька днів тому ми відкривали сучасні пришкільний і прибудинковий спортмайданчики, сьогодні – презентуємо модернізоване легкоатлетичне ядро на центральному стадіоні міста. Спорт і надалі буде одним з наших пріоритетів. Адже маємо виховати здорове і сильне покоління хмельничан. І це залежить від нас. Сьогодні ми маємо стадіон, що зможе приймати і всеукраїнські, і міжнародні змагання. Нові доріжки будуть комфортними і для тих хмельничан, хто любить регулярні пробіжки і дбає про своє здоров’я”.

Після символічного перерізання стрічки міським головою і президентом Федерації легкої атлетики в області Олександром Прокоповим було дано старт агітаційному пробігу – «Естафеті поколінь». Групу ветеранів зі смолоскипом в руках очолила майстер спорту Ганна Криніна, котра 8 липня 1980 року запалила вогонь в чаші цього стадіону під час міжнародної вогневої естафети з Афін напередодні ХХІІ Олімпіади. До сивочолих бадьорих спортсменів послідовно приєднались  молодь, юнаки і зовсім юні вихованці дошкільних навчальних закладів.

Підняття Державного Прапора України здійснив призер чемпіонату СРСР з легкої атлетики та переможець першостей Радянського Союзу з бобслею Олімпієць 1992 та 1994 років Олександр Бортюк.

То ж першими випробувати якість покриття бігових доріжок і секторів нового сучасного обладнання та спортінвентарю випала честь ветеранам, які змагалися у 8 видах програми.

Найкращі результати були продемонстровані ними в таких дисциплінах:

у бігу на 100 метрів – Олександр Бортюк (52 роки, Хмельницький) – 13,0 сек, Валентин Ліпіч (55 років, м. Кам’янець-Подільський) – 13,2 сек, в стрибках у висоту: Олександр Ткачук (59 років м. Кам’янець-Подільський) – 1,58 м, у бігу на 800 м – Олександр Нагуляк (59 років, м. Хмельницький) – 2 хв. 34,7 сек, у бігу на 3000 м – Микола Стойко (52 роки, м. Хмельницький) – 10 хв. 26,4 сек.

У спортивній ходьбі на 2000 метрів відзначився 69 – річний красилівчанин Микола Оніщук, призер чемпіонату Європи серед ветеранів.

В метанні списа і штовханні ядра кращим за рейтингом став 64-річний хмельничанин Володимир Мосейчук, гідну конкуренцію якому склав списометальник з села Гуменці Кам’янець-Подільського району Микола Дубчак.

Увагу багатьох представників ЗМІ ат вболівальників привернув найдосвідченіший учасник змагань – 79 річний Володимир Бохонський з смт. Ярмолинці – призер чемпіонату світу зі спортивної ходьби серед ветеранів, який цього разу успішно подолав 3-кілометрову бігову дистанцію. У жінок тут передувала нетішинка Світлана Ільченко.

Всі призери ветеранських змагань відзначені грамотами, медалями, сувенірною олімпійською продукцією, а ювіляри і безпосередньо причетні до реконструкції стадіону особи – почесними грамотами, подяками і подарунками від органів влади міста, області, федерації легкої атлетики.

Одночасно з ветеранськими іграми було проведено й кубок області серед кадетів та юнаків.

Святкова атмосфера на стадіоні упродовж двох днів сприяла дружньому спілкуванню спортсменів різних поколінь.

Від admin