23 червня у Хмельницькому відбувся обласний комплексний спортивно- видовищний захід з нагоди Міжнародного олімпійського дня. Організаторами виступили обласне відділення   НОК України в області спільно з  Хмельницькою обласною організацією ФСТ «Динамо» України, при підтримці управління молоді та спорту Хмельницької обласної державної адміністрації і управління молоді та спорту Хмельницької міської ради.

 Розпочалося  свято спорту з масового агітаційно-пропагандистського пробігу за участю працівників Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, військовослужбовців ВЧ 3053 Національної гвардії України та всіх охочих хмельничан і гостей міста.

Активними учасниками Олімпійського дня стали  Хмельницький міський голова Олександр Симчишин та заступник голови обласної ради Валерій Лесков, які  виявили бажання випробувати свої сили на біговій дистанції та власним прикладом популяризувати здоровий спосіб життя.

Усі прибулі до місця збору отримали нагрудні номери з написами «Олімпійський день» та наклейки – емблему «Динамо». Зареєструвалося понад 600 учасників, найстаршому з яких виповнилося 79 років, наймолодшому – 7.

Стартували бігуни на чолі з ветеранами спорту, серед яких були і члени відділення НОК Віктор Флентін та Олександр Прокопов, від Тренінгового центру ГУ НП в Хмельницькій області, що на Зарічанській, далі вирушили вулицями Бандери, Прибузької, Свободи, Проскурівської і, подолавши дистанцію 3,5км, фінішували на cтадіоні «Поділля»,де продовжилося спортивне свято.

Після шикування на футбольному полі голова Хмельницької обласної організації ФСТ «Динамо» України, начальник Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, генерал поліції 3-го рангу Микола Семенишин провів з учасниками пробігу спортивну розминку.

Право підняти Державний прапор України під Гімн України у виконанні оркестру ГУ НП в Хмельницькій області надали Олімпійському чемпіону ХХІ ігор, заслуженому майстру спорту з веслування на байдарках і каное, почесному динамівцю Сергію Нагорному.

Після цього ведуча офіційно оголосила про відкриття обласного спортивного комплексного заходу з нагоди Міжнародного олімпійського дня.

До вітального слова були запрошенні: заступник голови Хмельницької обласної ради Валерій Лесков, голова Хмельницької обласної організації ФСТ «Динамо» України Микола Семенишин, заступник голови Хмельницької ОДА Валерій Олійник,  Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. .

 Голова відділення НОК України в Хмельницькій області Юрій Краснюк оголосив привітання очільника вітчизняного НОК Сергія Бубки з нагоди заснування Міжнародного олімпійського комітету.

Далі відбулися змагання з перегонів на дитячих велосипедах серед вихованців дошкільних навчальних закладів та проведено спортивні естафети серед школярів .

Всі учасники змагань нагороджені сертифікатами, сувенірною олімпійською атрибутикою, солодкою водою, переможці та призери отримали медалі та подарунки.

Продовжився захід показовими  виступами вихованців ДЮСШ та спортклубів з різних спорту, зокрема художня гімнастика, техквондо ВТФ, фехтування, бокс та козацький двобій. 

Всі учасники показових виступів заохоченні сертифікатами, пам’ятними значками та солодкою водою. 

Закінчився захід футбольним матчем між командами «Прикордонник» Національної академії державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького та «Динамо» ГУ НП в Хмельницькій області. Рахунок гри 1-0 на користь команди «Динамо» ГУ НП, яка отримала кубок переможця, всі гравці медалі та дипломи.

А наступного дня показові виступи. майстер-класи, турніри з йоги, фітнесу ,кросфіту, американсько футболу, стрітболу, пляжного волейболу за сприяння та підтримки вище названих управлінь молоді та спорту, відділення НОК були проведені у зеленій зоні міського пляжу в рамках фестивалю молоді GREEN FEST. 

Від admin