Стали відомими підсумки виступу збірної України на Х Всесвітніх Іграх, які з 20 по 30 липня приймало польське місто Вроцлав. Наші спортсмени повернулися додому з 25 медалями, з них 10 найвищого ґатунку, що дало змогу «синьо-жовтій» збірній увійти до когорти найсильніших команд із 112 країн-учасниць. П’яте загальнокомандне місце – це найкращий результат за весь час участі української команди у Всесвітніх Іграх.

Найвагоміші медальні здобутки були в академічному веслуванні на ергометрах та кікбоксингу WAKO. Окрім того, у заліку показових видів спорту українці стали першими. Особливо варто відзначити досягнення пауреліфтерки киянки Лариси Соловйової, котра вперше за історію Ігор в одному виді спорту стала чотириразовою чемпіонкою. Із 80 учасників української збірної четверо кам’янчан представляли Хмельниччину. Двоє повернулися з нагородами. Так, у важкій ваговій категорії паурерліфтерка Тетяна Мельник посіла друге місце з результатом 598, 36 очок, піднявши в сумі трьох вправ (присідання – 245 кг., жим лежачи – 170 кг., станова тяга – 205 кг. ) 620 кг.

 Як і чотири роки тому на Іграх – 2013 їй дісталося «срібло». А перемогла з рекордом світу американка Боніка Луг, котра підкорила в триборстві 763 кг. і обійшла нашу спортсменку лише на 2, 35 очки. В даному випадку враховувалися не лише підкорені атлетками кілограми , але і іх власна вага. Американка виявилася на 57 кг. важчою а нашу  Тетяну. Порівнювали іх результати за спеціальною таблицею. «Сріблом» кам’янчанка була незадоволена , так як сподівалася лише на перемогу , яку хотіла присвятити своїй донці.

Кікбоксер Роман Головатюк, що виступав у ваговій категорії 91 кг., в першому бою здолав чемпіона світу з Сербії,  у другій сутичці одним балом поступився бразилійцю. Бій за третє місце не відбувся із-за відмови поляка. Тож у активі Романа бронзова медаль.

Значно скромніші виступи наших стрибунів на акробатичній доріжці. Станіслав Подостроєць хоча увійшов до фіналу, але ані складністю програми, ані її виконанням не вразив суддів і глядачів, зайнявши 8-ме місце. Катерина Баєва, що не відновилася після травм, до чільної вісімки під час кваліфікації не пробилася.

2 серпня міністр молоді та спорту Ігор Жданов наголосив, що всім спортсменам, які стали переможцями і призерами Х Всесвітніх Ігор, як в основних видах, так і в показових, а також тренерам, які безпосередньо готували атлетів, призові (450 тис. грн. за 1 – місце , 400тис. грн. – за ІІ місце та 240 тис. грн.- за ІІІ місце) будуть виплачені найближчим часом.

Від admin