У Хмельницькому за підтримки регіонального відділення Національного олімпійського комітету України проведено Відкритий обласний турнір з легкої атлетики серед ветеранів.

В змаганнях протягом 2-х днів взяли участь 48 досвідчених спортсменів віком від 30 до 79 років з 10 міст та районів Хмельниччини і двох сусідніх областей. Більшість з них відчули смак перемог  ще в молодості, займаючись різними видами, а нині підтримують себе в хорошому фізичному стані.

Тож лідерство на бігових доріжках і в секторах стадіону «Поділля» переважно завойовували 3 майстри спорту міжнародного класу (з легкої атлетики, бобслею, універсального бою) та 18 осіб, котрі досягли рівня майстра або кандидата в майстри спорту в розквіті своїх сил. Кращих в окремих дисциплінах визначали за рейтингом, який враховує результат і вік атлета.

Стометрівку за 12,5 сек. першим подолав 52-річний олімпієць 1992 р. і 1994 р. Олександр Бортюк – єдиний в області спортсмен, що ставав призером чемпіонатів Радянського Союзу із зимового та літнього видів спорту.

Серед інших чоловіків – бігунів варто відзначити ще одного Хмельничанина – Миколу Стойка, який у напередодні свого 53-річчя фінішував на 3000 м через  10 хв. 11,9 сек., підтвердили статус одного з найсильніших в країні стаєрів.

В спринтерських дисциплінах домінувала 58-річна Марія Шабага (100м – 16,6 сек., 200м – 34,3 сек., 400 м – 1 хв. 18,3 сек.).

Боротьбу в секторі для стрибків у висоту прогнозовано виграв Олександр Ткачук (59 років, 155 см).

В стрибках у довжину (5,00 м) та бігу на 200 м (27,6 сек.) кращим став 55-річний Валентин Ліпіч.

У жінок в штовханні ядра добре себе проявили Олена Поблічко (53 р., 10,26 м – 3 кг) та в метанні списа – Євгенія Янкун (56 р., 20,47 м – 500 г). Всі з Кам’янця-Подільського.

У метанні списа переміг Микола Дубчак (59 р., 42,54 м – 700 г) з Гуменецької об’єднаної територіальної громади.

Лариса Калашнік з Ізяслава виграла стрибки у висоту серед жінок.

76-річний Дмитро Попадюк з Чернівецької області святкував перемогу у штовханні ядра, залишивши позаду 7 гідних місцевих суперників.

Найшвидше 3000 метрів спортивною ходьбою подолав 69-річний Микола Оніщук з Красилова – призер чемпіонату Європи серед однолітків.
До трійки найкращих зуміли пробитися і члени відділення НОК України – Олександр Прокопов (стрибки у довжину) та Віктор Флентін (метання списа).

За підсумками турніру визначились кандидати для поїздки на Кубок України серед ветеранів, який наприкінці вересня прийматиме Чорноморськ, де збірна Хмельниччини срібний призер минулого року, сподіваються знову потрапити на п’єдестал.  

Нагородження спортсменів грамотами, медалями, призами, а команди – призерки (1м.-м. Кам’янець-Подільський, 2м. – м. Хмельницький, 3м. – Полонський район) кубками і грамотами від організаторів змагань (відділення НОК України, обласної федерації легкої атлетики, управління молоді та спорту ОДА і меценатів) відбулося в офісі відділення НОК України. Там учасники дійства мали змогу поспілкуватись у дружній неформальній обстановці і оглянули розгорнуту фотовиставку «Легкоатлети – ветерани на стадіонах України та світу».

Від admin