У Кропивницькому на стадіоні «Зірка» завершився головний старт легкоатлетичного сезону – чемпіонат України.

В змаганнях взяли участь 537 вітчизняних спортсменів та окремі легкоатлети з Грузії, Ізраїлю і Молдови.

Серед них були помітні і наші земляки. Чотири представники Хмельниччини продемонстрували такі результати.

Марина без практично в другій спробі (6,59м) забезпечила собі першість і в подальшому намагалася виконати норматив (6,75м) на чемпіонаті світу, проте п’ять з шести її стрибків у довжину були невдалими через заступи.

До чергового чемпіонства Марини бронзову медаль області додала кам’янчанка Валентина Загоруйко, диск якої приземлився у найкращій спробі на позначці 50,51м. Валентина стала також четвертою у штовханні ядра (14,06м).

Прогресує хмельничанка Любов Суховірська. Спочатку вона зайняла 9 місце в бігу на 1500м (4 хв. 31,67 сек), а потім стала сьомою на дистанції 5000 м (17 хв. 02.29 сек) з особистими рекордами.

На жаль, досвідчений Олег Каяфа у фіналі бігу на 800м серед чоловіків не зміг втрутитися в суперечку лідерів і фінішував цього разу лише восьмим (1хв. 52,42 сек).

Варто привітати перших наставників спортсменів – земляків, що нині проживають і виступають за інші області.

Це Олександр Краснов з Нетішина, вихованка якого Вікторія Ткачук впевнено виграла чемпіонство в бігу на 400 метрів з бар’єрами (57,20сек)  серед жінок.

Це і Володимир Ліщук з Полонного, який дав путівку у великий спорт Олені Сідорській – срібній призерці чемпіонату в бігу на 1500м (4хв. 26,41 сек). Обидві дині представляють Донеччину.

А юніорка Іванна Аврамчук, 1998р.н. з Полонного (перший тренер – Любов Івчук) з особистим рекордом 53,73 сек  зайняла почесне п’яте місце і впритул наблизилась до виконання нормативу майстра спорту.

Попереду у названих призерів чемпіонату відповідальні міжнародні старти.

Від admin