C

У Львівському палаці спорту «Україна» на національному чемпіонаті з важкої атлетики змагалося 211 провідних спортсменів країни (серед них 79 жінок та 132 чоловік), які представляли 22 області та м.Київ.

Чемпіонат проведено під патронатом президента Федерації важкої атлетики України Олександра Гереги і почесного президента спортивного клубу «Епіцентр» Галини Гереги. Львівщина вперше за багато років приймала важкоатлетичні змагання такого рівня, й за оцінкою численних фахівців, тренерів, самих спортсменів та журналістів національний чемпіонат відбувся на найвищому організаційному рівні. Завдяки ефективній співпраці з партнером федерації важкої атлетики України – компанією будівельних супермаркетів «Епіцентр», у Львові вдалося облаштувати чудовий змагальний подіум, простору зону розминки на 8 помостів, прекрасне освітлення, глядацькі місця, місця для почесних гостей (яких за період чемпіонату було доволі), пункти харчування й навіть міні-експо. Особливого шарму додавали прямі трансляції чемпіонату.

Окрім гарної організації змагань численні вболівальники насолоджувалися спортивним протистоянням кращих важкоатлетів держави. Ця першість стала основним етапом відбору на чемпіонат світу-2017, який 27 листопада – 2 грудня відбудеться в Анахаймі (США).

Найпопулярнішим, безсумнівно, серед вітчизняних атлетів нині є хмельничанин Олександр Пєлєшенко. Виступаючи у ваговій категорії до 85 кг., він поновив рекорди України в ривку – 182 кг, поштовху – 212 кг, та у сумі двоборства – 394 кг (результат, який лише 2 кг поступається світовому рекорду). Кожен підхід Олександра – дворазового чемпіона Європи, викликав шквал емоцій та оплески глядачів.

Окрім названого лідера чоловічої збірної Хмельниччини, до числа призерів у своїх вагових категоріях прибилися й інші чоловіки-подоляни:

1 місце –   Заболотний Ярослав (в.к. 62 кг., Хмельницький)

Кукош Дмитро (в.к. 77 кг, Городок)

Божук Дмитро (в.к. 94 кг, Хмельницький)

Чумак Дмитро (в.к. 105 кг, Хмельницький)

3 місце –   Войтов Юрій (в.к. 69 кг, с.Летава, Чемеровецький р-н)

Кулеша Олександр (в.к. 77 кг, Хмельницький)

Черненко Олександр (в.к. + 105 кг, Хмельницький)

Свій потенціал зуміли продемонструвати також молоді вихованці нашої збірної.

Так, Курдибаха Дмитро з Волочиська, не лише вперше виконав норматив майстра спорту, але й встановив 4 рекорди України для 15-річних юнаків (в.к. 77 кг).

Майстрівський рубіж підкорився також Маслію Володимиру з Кам’янця-Подільського (в.к. 77 кг).

Тож у підсумку чоловіча команда Хмельниччини з великим очковим відривом зайняла перше місце.

Найсильнішими важкоатлетами чемпіонату за таблицею Сінклера (співвідношення особистої ваги і продемонстрованого результату) виявилися: 1.Пєлєшенко Олександр, 2. Чумак Дмитро, 3. Кубишковський Леонід (Київ).

Серед жінок відзначилися хмельничанки Ангеліна Ломачинська, котра виборола «срібло» у ваговій категорії 48 кг, та Бондаренко Анна (в.к.53 кг), що вперше виконала норматив майстра спорту України, яка в жовтні захищатиме честь держави на чемпіонаті Європи до 23 років в Албанії. До її складу увійшли: Заболотний Ярослав, Божук Андрій, Ломачинська Ангеліна.

А на американських помостах поборотись за нагороди чемпіонату світу серед дорослих налаштовуються Олександр Пєлєшенко і Чумак Дмитро.

Від admin