11-14 жовтня з нагоди 55 – річчя Хмельницького національного університету на території навчального закладу відбулася низка урочистих та святкових заходів. Не оминули вони і спортивну громадськість міста, адже в ХНУ навчались, зростали і підвищували свою спортивну майстерність десятки чемпіонів найпрестижніших міжнародних змагань. Лише в Олімпійських іграх взяли участь 15 студентів вишу, які здобули 7 (4 золоті, 2 срібні і бронзову) медалі.

12 жовтня 8 колишніх випускників – олімпійців ХНУ: веслувальники на байдарках та каное Сергій Нагорний, Валерій Вешко, Олексій Слівінський, Інна Грищун, фехтувальники Ольга Жовнір, Олег Штурбабін, легкоатлетка Тетяна Загрійчук (Філонюк) та борчиня Людмила Головченко завітали до своєї альма-матер.

Зустріч з ними розпочав голова ради ветеранів ХНУ – заслужений працівник фізичної культури та спорту Євген Свіргунець, який тривалий час очолював кафедру фізвиховання університету і добре знає кожного із запрошених титулованих спортсменів.

Спочатку олімпійці відвідали музей історії ХНУ в 3-му навчальному корпусі, де ознайомилися з його новими експонатами, сфотографувалися біля стендів, книги пошани, з розміщеними про них матеріалами.

Потім рушили до 4-го корпусу, де напередодні ювілейних святкувань розмістилась фотогалерея «Наші студенти – олімпійці» у фойє актової зали.

Уславлені спортсмени продовжили своє перебування в ХНУ і спілкування з ректором, викладачами та студентами вишу на майданчику спорткомплексу по вул. Інститутській.

У своїх виступах вони висловили надію, що закладений нині «Сквер олімпійців університету» буде спонукати студентів нинішнього і наступних поколінь займатись спортом, долучитись до цінностей олімпійського руху.

Завідувач кафедри фізичного виховання Олександр Солтик запевнив, що нині у вищі є перспективні спортсмени, більшість з яких навчаються за спеціальностями «фізична культура і спорт» та «середня освіта, фізична культура», і здатні продовжити і примножити славні олімпійські традиції вишу.

А далі прибулі олімпійці спільно з керівниками та студентами вишу висадили 15 іменних екзотичних, декоративних та плодових дерев.

 Чемпіон монреальської Олімпіади – 1976 Сергій Нагорний сподівається, що згодом з його сортової рослини зможуть поласувати сливами відвідувачі спорткомплексу.

Перебуваючи в хорошому настрої Олімпійці сфотографувалися з усіма бажаючими, що  прибули на непересічну подію для спортивної громадськості вишу та міста.

Від admin