У Сумах в парку Басівський відбувся чемпіонат України з легкоатлетичного кросу.

414 спортсменів різних вікових груп розіграли 15 комплектів нагород. За підсумками змагань відібрали команду на чемпіонат Європи, який 10 грудня прийматиме місто Шаморін (Словаччина).

Збірна Хмельниччини виборола 5 місце серед 25 регіонів. В індивідуальному заліку до числа призерів пробилися три представники нашої області . Полончанин Василь Сабуняк став чемпіоном серед юнаків до 18 років на дистанції 3 кілометри, бронзові медалі дісталися Віталію Капітанцю (біг на 8 км, чоловіки-молодь до 23 років) з Кам’янця-Подільського та хмельничанці Любові Суховірській (біг на 2 км, жінки).

Близькими до п’єдесталу були Олег Каяфа (4 місце, біг на 2 км, чоловіки) з Хмельницького, Тетяна Палінкаш (5 місце, біг на 4 км, юніорки до 20 років) з Кам’янця-Подільського. До чільної десятки також увійшли: Анжела Бондар (7 місце, біг на 1 км, дівчата до 16 років), Олег Муравський (7 місце, біг на 2 км, юнаки до 16 років) та Владислав Мартинюк (10 місце, біг на 6 км, юніори до 20 років) з Полонного, Тарас Чукань (7 місце, біг на 8 км, чоловіки-молодь до 23 років), Олександр Мартинюк ( місце, біг на 3 км, юнаки до 18 років) з Хмельницького. Кам’янчанин Олександр Чорнобривий, 2001 року народження, хоча фінішував 10-м серед юнаків до 18 років, продемонстрував свій потенціал, дещо авантюрно очоливши з перших метрів забіг на 3 км. Є сподівання, що в наступному році, врахувавши тактичні помилки, він зможе увійти до числа медалістів, і не лише на кросових дистанція.

Виконком Федерації легкої атлетики України затвердив персональний склад національної збірної на чемпіонат Європи. До неї увійшли Віталій Капітанець та Любов Суховірська, котра дебютуватиме в естафетному бігу. А ще у вітчизняній команді на старт у Словаччині вийдуть переможці чемпіонату України, які ще недавно (рік-два тому) виступали за Хмельниччину. Це юніор Вадим Лонський зі Старосинявщини, майстри спорту Андрій Аліксійчук з Шепетівського району, Вікторія Калюжна та Єгор Жухов, якими нині опікується заслужений тренер України з Полонного Володимир Ліщук. Усі наразі виступають за Донецьку область, де їм створили належні умови, в першу чергу забезпечили хорошу фінансову підтримку. А ще, матимемо змогу повболівати і за іншого земляка – Миколу Нижника зі Старокостянтинова, що представляє столицю і здатен поборотись за високі місця серед молоді до 23 років.

Тож дочекаймося хороших новин з Шаморіна.

Від admin