У Національному університеті фізичної культури і спорту відбулась ХХХІІ Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України, в рамках засідання  якого були підведені підсумки діяльності громадської організації за рік та окреслені плани на наступний, 2018-й олімпійський рік.

Учасники форуму, серед яких спортсмени і тренери, представники національних олімпійських федерацій, фізкультурно-спортивних товариств, регіональних олімпійських осередків, навчальних закладів, представники органів державної влади та керівники інших громадських організацій заслухали і обговорили звіт про діяльність Національного олімпійського комітету України і Виконкому НОК України у 2017 році та основні напрями роботи у 2018-му, звіт ревізійної комісії та виконання бюджету поточного року й план-бюджету на наступний рік.

Генеральна асамблея розглянула питання про прийняття у члени НОК представників видів спорту, включених до програми Ігор ХХХІІ Олімпіади в Токіо (Японія) в 2020 році.

Велику увагу делегати форуму приділили питанням підготовки та участі спортсменів України у наступних зимових Олімпійських іграх-2018 в Пхьончхані (Республіка Корея), ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх-2018 в Буенос-Айресі (Аргентина) та Іграх ХХХІІ Олімпади-2020 в Токіо (Японія).

Делегатів та учасників Генасамблеї привітав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Він підкреслив, що не дивлячись на складну ситуацію всередині українського суспільства, НОК України продовжує виконувати свої основні завдання.

“Міністерство молоді та спорту послідовно підтримує системну роботу НОК, адже це означає підтримку іноваційної моделі спортивного зростання держави. Ваші цілеспрямовані зусилля неодмінно дістануть сучасне й ефективне законодавче забезпечення, передусім шляхом формування та реалізації національної політики спорту високих досягнень”, – зазначив Ігор Жданов.

Користуючись нагодою, очільник Мінмолодьспорту закликав присутніх на засіданні народних депутатів України активніше підтримувати законопроекти, направлені на розвиток спортивної сфери.

Також під час засідання президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка вручив нагороди та почесні відзнаки НОК України за вагомий внесок у розвиток та пропаганду олімпійського руху. Почесною грамотою НОК  нагороджено голову відділення НОК України в Хмельницькій області Юрія Краснюка, адже очолюваний ним колектив три роки поспіль 2014, 2015 і 2016 за кількістю і якістю проведених масових спортивних,  спортивно-видовищних, агітаційно-пропагандистських заходів в області, перемогам  у Всеукраїнських конкурсах серед спортивних журналістів і фотографів кращих фахівців нашого краю, входив за рейтингом до числа призерів серед  регіональних олімпійських відділень держави.

Від admin