Напередодні Міжнародного дня інвалідів в спортзалі Хмельницької спеціальної ЗОШ № 32 проведено області змагання в індивідуальному заліку серед дітей з особливими потребами.

Під час урочистого відкриття організатори заходу: перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в області Віктор Флентін та заступник начальника регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», заслужений тренер України Григорій Бугрім вказали на вагомі здобутки спортсменів-інвалідів, в тому числі подолян, на міжнародній арені в поточному році. Особливо відзначили чергову перемогу земляків-лідерів національної паралімпійської збірної- Володимира Антонюка та Віталія Трушева на чемпіонаті світу з футболу серед спортсменів з вадами дитячого церебрального паралічу.

Кілька учасників нинішнього турніру вже мали позитивний досвід виступів на всеукраїнських змаганнях і своїм прикладом популяризують настільний теніс та залучають інвалідів до активних занять фізичною культурою і спортом в області, майстерність яких зростає під час занять з досвідченим тренером-викладачем Марією Цвігун.

В ході цікавих поєдинків визначилися найкращі, які посіли призові місця:

серед юнаків

  1. Петрі Володимир
  2. Яцко Сергій
  3. Герасимчук Сергій

серед дівчат

  1. Ткачук Настя
  2. Шикор Дарина
  3. Карасевич Діана

Вони отримали грамоти, медалі, подарунки, а всі учасники – сувеніри з олімпійською символікою та були запрошені до «Музею спортивної слави міста Хмельницького».

Від admin