В рамках проекту Національного олімпійського комітету України «OlimpicLab» в Хмельницькому проведено заняття із слухачами другого набору «Школи волонтерів міста».

Напередодні Міжнародного дня волонтерів група учнів та слухачів школи завітала в офіс обласного відділення НОК України, де відбулася зустріч з першим заступником голови відділення Віктором Флентіним та членом паралімпійської збірної команди України з волейболу сидячи, майстром спорту міжнародного класу Тетяною Гуранською, котра нещодавно повернулася з Хорватії, де вдруге стала віце-чемпіонкою Європи.

Віктор Володимирович ознайомив гостей зі світовим та вітчизняним волонтерським рухом під час масових спортивних заходів.

Зокрема зупинився на висвітлені наймасштабніших пробігів, що набувають все більшої популярності і проводяться у людних місцях населених пунктів.

Під час організації таких бігових подій для їх якісного проведення задіюються волонтери, які забезпечуються як правило  посвідченнями, футболками, кепками, рюкзаками, харчуванням, водою. На підготовчих етапах вони формують пакети учасників пробігу, закріплюються за командами для надання необхідної інформації, щодо проходження в подальшому спортивного випробування. У день змагання координують рух учасників згідно розкладу стартів забігів, інформують водіїв, жителів та гостей населеного пункту про обмеження руху по маршруту заходу, контролюють та направляють учасників, по маршруту забігу. А ще облаштовуються ними пункти гідрації, де здійснюють розлив води і піднесення стаканчиків учасникам забігів. Крім того, приймають, зберігають та видають речі учасникам згідно стартових номерів, контролюють доступ до стартового коридору, вручення пам’ятних медалей, сувенірів фінішерам.

Слухачам було продемонстровано відеоролик пробігу “RUN – 2016”, який відбувся 10 вересня минулого року в Хмельницькому, в якому були відображені конкретні дії волонтерів з кооперативного торговельно-економічного інституту.

Тетяна Гуранска розповіла про особливості поводження волонтерів зі спортсменами з обмеженими фізичними можливостями під час Паралімпійських ігор, в тому числі у Ріо-де-Жанейро.

Присутнім майбутнім волонтерам із знанням іноземних мов було запропоновано зареєструватися на офіційному сайті ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор в якості кандидатів, для участі у волонтерському русі цього грандіозного міжнародного спортивного заходу. Адже, такі випадки вже мали місце раніше із земляками. Так, у 2012 році, перебуваючи в Англії по трудовій візі, Роман Давидов з Деражнянського району  надавав послуги перекладача Українській команді під час Лондонської Олімпіади в якості волонтера, спостерігав за цим яскравим дійством, безпосередньо перебуваючи на спортивних об’єктах.

Слухачі отримали на згадку сувенірну олімпійську продукцію, сфотографувалися з предвісником Ігор – запаленим олімпійським факелом і завірили, що будуть раді прати участь в якості волонтерів у заходах і проектах НОК України.

Від admin