На 2 етапі Кубка Світу з фехтування на шаблях в бельгійському Сінт-Нікласі відзначилася лідер збірної України миколаївка Ольга Харлан. І якщо на першому етапі наша титулована спортсменка показала лише 18-й результат і посідала 7 місце у світовому рейтингу, то в Бельгії не залишила жодних шансів своїм суперницям, в т.ч. в 1/32 фіналу з рахунком 15:8 перемогла нетішинку Ольгу Жовнір.

Харлан повторила свій успіх в Сінт-Нікласі дворічної давнини, коли теж піднялася на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.

Ще одна нетішинка Аліна Комащук за вихід до півфіналу програла Ірені Веккі з Італії і посіла 8-е місце, проти 13-го на 1 етапі. Ольга Жовнір стала 60-ю з поміж понад 130 жінок.

В командних змаганнях за участю Аліни Комащук збірна України фінішувала на 7 позиції, поступившись (43:45) в 1/8 фіналу італійкам, майбутнім переможцям турніру.

В Києві на Всеукраїнському турнірі з фехтування на шпагах пам’яті заслуженого тренера України та СРСР Колчинського С.Я. хмельничанка Дарія Садова у фіналі з рахунком 15:14 здолала киянку Катерину Чорній і стала переможницею у віковій категорії «кадети». Це перше «золото» нашої землячки в індивідуальних змаганнях такого рівня. Раніше найвищим досягненням для неї було третє місце.

На етапі Всеукраїнської «Дитячої ліги-2017» у Миколаєві відзначилися 3 юних шаблісти з Нетішина.

До числа призерів пробилися:

Дмитро Колобаєв, 2005 р.н., який лише у фіналі мінімально (14:15) поступився більш досвідченому миколаєвцю Максиму Рощаку (вікова група «Хлопці 2004-2005 р.н.»;

Софія Коваленко, 2004 р.н. та Дмитро Загребельний, 2008 р.н., завершили свій виступ на третіх позиціях серед однолітків.

Від admin