В американському місті Дір- Веллі завершився 4 етап Кубка світу з фристайлу в дисципліні повітряна акробатика. Єдина представниця України серед жінок ,наша землячка з Хмельницького, Ольга Полюк, яка нині виступає за Рівненьську область, показала свій найкращий результат у сезоні, здобувши 9 місце.

В кваліфікації вона вдало виконала комбінацію з коефіцієнтом 3,150 і увійшла з восьмою сумою (84, 73 бали) до першого фіналу, куди відібрались 12 найкращих фристайлісток з 33 стартувавших.

За  наступний, більш складний стрибок (коефіцієнт 3,750) судді поставили їй нижчі бали (76,50), угледівши помилки, що не дало можливості потрапити до першої шістки другого фіналу, де і були розіграні медалі.

За сумою всіх етапів Кубка світу Ольга перебуває на загальному 16 місці. Заключні змагання (5 і 6 етапи) цього престижного турніру відбудуться 18 та 19 січня в Лейк-Плесіді (США), які стануть для світової еліти повітряних акробатів генерального репетицією напередодні головного старту чотириріччя – ХХІІI зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані (Республіка Корея).

Українці Ольга Полюк та Олександр Абраменко з Миколаєва (12- й  в рейтингу Кубка світу) вже практично забезпечили собі путівки на Олімпіаду, яка розпочнеться 9 лютого.

Від admin