Днями у Хмельницькій міській раді відбулося вшанування представників місцевих регбійних команд, які відзначилися на всеукраїнських і міжнародних змаганнях в минулому літньому сезоні.

Особлива увага очільника міста Олександра Симчишина, який виступив ініціатором зустрічі зі спортсменами та їх наставниками, викликана тим, що 2017 рік став найуспішнішим для них, адже РК « Поділля»  вперше виборола срібні нагороди чемпіонату України з регбі-15 серед чоловіків, другі місця   в чемпіонаті і кубку країни з регбі-7 здобули гравці колективу  РК «Evolution 7’s» .

В черговий раз перемогли хмельничани на Всеукраїнській універсіаді ,фінальні поєдинки якої відбулися на центральній спортивній арені міста- СК« Поділля». Не було рівних і команді «Подільські вепри»-чемпіону України серед ветеранів .Порадували місцевих вболівальників і дитячі команди 2004 -2005 та  2006-2007 років народження –призери міжнародних змагань в Австрії .Дитяче регбі останнім часом отримує все більше уваги з боку керівництва обласної федерації та міста. Причина зрозуміла, адже саме маленькі регбісти складають майбутнє цього виду спорту. Наступного року дитячих команд побільшає – Хмельницьку область будуть представляти вже шість команд. Готувати майбутніх чемпіонів будуть тренер жіночих юніорської та національної збірних України Олександр Мігунов та Богдан Зозуля.

Серед першочергових планів – популяризація регбі у школах, а саме розвиток тег-регбі та регбі-5. Перші кроки до цього вже зроблені – придбані спеціальні м’ячі та інвентар. Віце-президент обласної федерації у зв’язках з громадськістю Сергій Щербанюк наголосив на тому, що найближчим часом необхідно організувати комітет сприяння Федерації у питаннях дитячого та юнацького регбі. Регбі-7 – це Олімпійський вид спорту, а до олімпійських звитяг готуються з дитинства. Не зважаючи на брак коштів, регбі активно розвивається, набуває все більшої популярності, стає масовішим на теренах Хмельниччини. Олександр Симчишин завірив, що міська влада  сприятиме створенню регбійної інфраструктури і разом з  членами відділення НОК України в області Сергієм Ремезом та Олегом Плахотнюком провели нагородження подяками та подарунками кращих гравців та тренерів різних вікових груп.

Від admin