Відділення НОК України в Хмельницькій області активно приймає участь у заходах щодо реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні, що проходять в місті до Міжнародного дня спорту.

Члени відділення підтримали ініціативу керівників громадської організації «Молодь за краще майбутнє», які вирішили відзначити День сміху весело і креативно фан-забігом в піжамах і халатах, щоб показати, що можна почувати себе комфортно і зручно, незважаючи на одяг, привернути до себе увагу і подарувати іншим гарний настрій.

То ж о 13.00 1 квітня три десятки учасників забігу у хатньому вбранні, переважно старшокласники, зібралися на майданчику біля торгівельного центру «Дитячий світ». Там вони під час спілкування з представниками відділення НОК ознайомилися із деякими олімпійськими символами та нагородами і сфотографувалися на фоні фонтану з лелеками, які нині є талісманом національної олімпійської збірної України, узявши до рук олімпійський смолоскип, вимпели, медалі та Державний прапор України з автографами чемпіонів і призерів Олімпіад та чемпіонатів світу.

Потім усі вирушили Проскурівською – центральною вулицею міста, по якій, доречі, 8 липня 1980 року пролягав маршрут естафети Олімпійського вогню напередодні ХХІІ Ігор.

Учасники забігу подолали понад 3 кілометри, здійснюючи зупинки у людних місцях, провели розминку, веселі конкурси, співали пісні, жартували та обнімали зустрічних перехожих, даруючи їм сувенірну продукцію і  посмішки.

У позитивному настрої сплив 2-годинний час їх активного дозвілля.

Від admin