З нагоди Міжнародного дня спорту і  Всесвітнього дня здоров’я школярам міста Хмельницького представили модуль  Всеукраїнського проекту  Національного олімпійського комітету України #Olympic_Lab щодо здорового способу життя.

5 квітня за ініціативи відділення Національного олімпійського комітету України в області  працівники відділу періодики Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва  спільно з Управлінням молоді та спорту Хмельницької міської ради, Хмельницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Хмельницьким міським центром по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання провели День здоров’я для  учнів НВО  № 5 під гаслом  «Я – моє здоров’я- моє життя».

Працівники бібліотеки розповідали  про основні чинники здоров’я: спадковість, рівень медицини, екологію, спосіб життя. Старшокласники  з’ясовували для себе,  що таке здоровий спосіб життя, які його основні складники , в чому користь заняття фізкультурою і спортом , як організувати режим навчання та відпочинку, які додаткові заходи можуть зміцнити здоров’я та що йому шкодить.

Член виконкому обласного відділення НОК України – начальник Управлінням молоді та спорту Хмельницької міської, ради майстер спорту з лижних гонок Сергій Ремез повідомив учням  про спортивні заклади  міста, про ті можливості, які відкриває заняття спортом і фізичною культурою в молодому віці. Цікавими були історії досягнень міжнародних здобутків  спортсменами – хмельничанами, в першу чергу олімпійці. Учні подивились показові виступи з рукопашного бою вихованців  підліткового клубу «Гепард», яким керує Максим Кладницький. Юні спортсмени продемонстрували  високий спортивний вишкіл, особливо вражали тендітні дівчата, які «клали на лопатки» хлопців-борців. 

А дівчата із клубу сучасних танців  «Вікторія» (керівник Анастасія Гнатовська) подарували глядачам запальні танці. Вікторина, яку провела практичний психолог Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Захожа, ще раз підтвердила знання основ здорового способу життя та світу спорту школярами.

Найактивніше пройшов конкурс «Найсильніші!» – хлопці продемонстрували силу і витримку у виконанні спортивних вправ.  Учасники конкурсів  та показових виступів отримали призи , сувеніри від відділення НОК і  Управління молоді та спорту Хмельницької міської ради,  а також аплодисменти своїх однокласників.

До уваги учасників Дня здоров’я  був проведений огляд книжкової виставки «Зроби свій вибір на користь здоров’я», на якій були представлені новинки книжкових видань, в тому числі отримані в рамках акцій НОК України  «Олімпійська книга», про здоровий спосіб життя, здорове харчування, про користь занять спортом та фізичною культурою. Усього в заході було задіяно 150 школярів.

Здоров’я – це дар космосу самій людині. Його треба шанувати, не втрачати, а примножувати. Дбаючи про своє здоров’я, ми дбаємо про здоров’я майбутніх поколінь усієї нашої української нації.

Від admin