За підсумками фехтувального сезону кадетська збірна команда України (дівчата 2001 року народження і молодші) після здобутого 5 місця на чемпіонаті Європи у цій віковій групі забезпечила собі перше місце в європейському рейтингу серед шпажисток.

Цикл етапів кубка Європи серед кадеток стартував у вересні 2017 року і тривав до березня 2018 року, включивши в себе 9 змагань, в яких взяли участь 72 команди з різних країн і континентів світу. Українки виступили на 8 турнірах і набрали найбільшу суму очок-288,за ними фінішували угорки (256 очок), третіми стали естонки (249 очок).При цьому, наші співвітчизниці тричі піднімалися на подіум (одне-друге і два треті призові місця) і ще 5 разів увійшли до 8 кращих. Варто також відмітити угорок-чемпіонок Європи 2018 року, котрі прийняли участь лише у 4-х змаганнях і в усіх стали переможцями.

В складі збірної України у вказаний період на різних етапах виступали: киянки Катерина Чорній, Анна Чернишова, Софі Шавіньї ,львів’янка Дар‘я Садова (вихованка Хмельницької ДЮСШ-2),харків’янка Настя Зеленцова, хмельничанка Єва Мазур та Марія Євдокімова з Дніпра. Заслуга в успіху наших дівчат належить в значній мірі їх батькам, котрі підтримували матеріально і морально, та всім тренерам, які працювали з цими спортсменками. А безпосередньо готував команду до міжнародних випробувань і перебував поряд на всіх турнірах відомий в краї фахівець-майстер спорту, суддя міжнародної категорії ,керівник Хмельницького фехтувального клубу Юрій Мазур, якого в минулому році призначили старшим тренером дівочої кадетської збірної України з фехтування на шпагах .Юрій Михайлович впевнений, що головні перемоги, в названих дівчат попереду. Днями він завітав до представництва відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області, де почув щирі слова подяки за конкретний вагомий результат своєї копіткої і цілеспрямованої праці ,яка потребує розуміння та належної підтримки на місцевому рівні.

Від admin