Матч, який відбувся у Хмельницькому 11 квітня, став останнім для «Новатора» та «Барком-Кажанів» у цьому півфінальному протистоянні. Ось тільки для кожного з клубів це значення «останній» має своє забарвлення. Для львів’ян – радісне, для хмельничан – засмучене.

«Новатору», аби зберегти шанси на вихід до фіналу, необхідно було виграти в гостей, так як у попередніх двох матчах на виїзді двічі поступилися:1:3 та 0:3. І з перших хвилин поєдинку хмельничани спробували «врятувати» увесь півфінал. Рідні стіни, як-то кажуть, мали допомогти. Але ж і срібні призери минулої першості не хотіли відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні. А тому вийшло так, що стартовий сет «дотягнув» до «більше-менше», де нерви міцнішими виявилися в гостей.

А в другій партії «Новатор» наче підмінили. У гірший бік. Помилка за помилкою, і «Барком-Кажани» впевнено набирав очки.

«У суперника нічого не виходило, а нам, навпаки, все вдавалося», – резюмував після матчу наставник львівського клубу Угіс Крастіньш.

Третій сет знову видався напруженим та емоційним. Він міг стати останнім не лише у цьому матчі, а й в усьому протистоянні. Але слід віддати належне волейболістам «Новатора» – вони знайшли в собі сили дати справжній бій гостям. І під завісу партії довели, що не даремно їх вважають претендентами на один із комплектів медалей. «Новатор» виграв сет, і потрібно було, як мінімум, те саме зробити і в наступній партії.

Все наче йшло так, як потрібно господарям. Хмельничани, здобувши перевагу в 3-4 очки, трималися та змушували львів’ян нервувати. Але Угіс Крастіньш у потрібний момент узяв тайм-аут, після якого «Барком-Кажани» заграв трохи спокійніше та результативніше. Як наслідок, саме львівському клубу швидше вдалося досягнути 20 балів на табло. Та господарі майданчику не здавалися і навіть випередили суперників – 22:21. Але потужні подачі Володимира Тевкуна змінили все. І хід гри, і результат на табло. Гості знову вийшли вперед, а згодом виграли і партію, і матч, і путівку до фіналу. 

Отже, як і торік, у вирішальній серії всього чемпіонату знову зійдуться «Локомотив» та «Барком Кажани». А «Новатор» у серії до трьох перемог виборюватиме бронзові медалі з вінницьким «Серцем Поділля»,який вдома програв харківянам третій поєдинок поспіль .

Від admin