За підтримки обласного відділення Національного олімпійського комітету України в Кам’янці-Подільському відбувся ХІІІ турнір з легкої атлетики пам’яті відмінників освіти – першого майстра спорту Хмельниччини зі стрибків у висоту Бориса Одінцова та вчителя-методиста вищої категорії В’ячеслава Шмирка.

В змаганнях взяла участь рекордна кількість учасників – 305 юнаків та дівчат, які представляли 19 команд з Вінницької, Чернівецької та Хмельницької областей і боролися за нагороди турніру в 16 видах програми у двох вікових групах (2001-2002 р.н., 2003 р.н. та молодші). До них поза конкурсом долучились також два десятки студентів місцевого університету та ветерани спорту.

Урочисте відкриття відбулося на майданчику біля НВК №9, де тривалий час Одінцов і Шмирко плідно працювали з школярами, створивши хорошу спортивну базу в цьому закладі.Їх вихованці виборювали спортивні нагороди на міському обласному і всеукраїнському рівнях, в тому числі в конкурсах « Найкращий інноваційний урок», змаганнях «Старти надій», «Футбольні канікули», «Зміна ».

Привітали юних легкоатлетів, педагогічний колектив і учнів НВК керівники освітянських та спортивних закладів міста, в тому числі член відділення НОК України в області –завідувач кафедри легкої атлетики Кам’янець-Подільського національного університету Леонід Гурман, директор навчального закладу Наталія Осадчук, які побажали спортсменам хорошими спортивними досягненнями вшанувати пам’ять чудових педагогів школи, укріпити дружні відносини та відвідати історичні і культурні пам’ятки міста.

В рамках Всеукраїнської акції НОК України  «Олімпійська книга» перший заступник відділення НОК в області Віктор Флентін передав керівнику НВК спортивну  літературу.

А далі розпочалися змагання, які тривали 3 дні на стадіонах ім. Г. Тонкочеєва і національного університету . Хороша погода  сприяла високим результатам, тож легкоатлети сповна скористалися цим і за гострої конкуренції  встановили 15 та повторили 2 рекорди турніру. Серед переможців  варто виділити:у старшій віковій групі-кам’янчан Олександра Чорнобривого  (біг на 800м –2хв02,7 сек  та 1500м- 4хв26,1cек),Андрія Войткова (біг на 400м – 53,1 сек та 400м  з бар’єрами-57,4cек), Ірину Шершал (біг на 800м –2хв25,1 сек), Артема Богуцького (стрибки у довжину-6м47см.) та Олену Сорокендю (біг на 400м –1хв 02,2 сек) з Жмеринки;а в молодшій групі-Олександру Чернуху (стрибки у довжину-5м55см.), Єлізавету Швець (стрибки у висоту – 1 м 63 см), Дениса Мандзюка (штовхання ядра-12м22см) з Кам’янця-Подільського,Дениса Кітроцького (метання списа-46,35м) з Дунаєвець, Світлану Щасливу (біг на 800м –2хв29,4 сек) з Жмеринки та Власа Тележинського(біг на 400м – 54,5 сек ) зі Строжинця.

Всі переможці й призери змагань нагороджені грамотами і медалями, призери в  стрибках у висоту – сувенірною продукцією від організаторів турніру.

Від admin