У Хмельницькому розпочалася серія за бронзові нагороди чемпіонату України між місцевим «Новатором» та «Серцем Поділля» з Вінниці.

Команда, яка виграє три матчі, стане володарем бронзових медалей у вітчизняній волейбольній Суперлізі. І шанси на загальний успіх вже після першого матчу в хмельницького «Новатора» зросли.

Це був поєдинок приблизно рівних за потенціалом суперників. Поєдинок напрочуд цікавий та безкомпромісний, де фактично всі його виконавці віддалися боротьбі до останнього. Обидва наставники багато мудрувати тактично, намагаючись досягти хоча б локальної переваги засобом частих замін, і локально ж це справді спрацьовувало. Зокрема, у першому сеті – на користь «Новатора», у другому – на користь «Серця Поділля». Тож значний ігровий провал гостей у третій партії пояснити важко.

Втім, у наступній запекла боротьба поновилася з новою інтригою. Спочатку вперед вирвалися «сердечки» – 4:1, потім ініціативу перехопили «новаторці» – 18:13, але в кінцівку суперники зайшли з приблизно рівними шансами. Від «більше-менше» вінничан відділяло лише одне очко, проте у цей кульмінаційний момент щастя посміхнулося господарям майданчику, які виграли цю партію а судді зафіксували остаточний рахунок гри-3:1(25:20,21:25,25:16,25:23). Таким чином, перший раунд залишився за «Новатором».

Попри поразку в першому матчі, вінничани не розпрощалися з надію залишити Хмельницький з дорогоцінною перемогою. Тож на повторну зустріч вийшли з бойовим настроєм. До речі, їх палко та емоційно підтримувала група  прибулих з ними вболівальників, яка безперестанно експлуатувала шість великих барабанів і вигукувала слогани підбадьорення «сердечкам». Тож підопічні Валерія Копилова старалися відповідним чином.

  Друга гра  розпочалася аналогічно з першою.NУ стартовому сеті майже постійно боротьба тривала очко в очко. Господарям майданчику ніяк не вдавалося упоратися з блоками суперників, та ще й Володимир Сидоренко своїми гарматними «пострілами» дошкуляв їм частенько. Тож справа фактично дійшла до «більше-менше». Але тут хмельничани свій шанс використали на «відмінно». І цим самим ніби «зламали» опонентів психологічно…

У другій партії «сердечки» вже самі стали жертвою надійних блоків підопічних Романа Ковальчука, тоді як власний чомусь почав дедалі більше дірявити. Хоч як зв’язуючий гостей Віталій Осадца вигадував з передачами, блокуючі «Новатора» встигали скрізь. Не допомагав навіть відчайдушний грім барабанів. І буквально за якихось десять хвилин стало зрозуміло, що переможне 25-очко для хмельничан явно не за горами.

Сет третій ще залишав гравцям «Серця Поділля» примарний шанс докорінно змінити картину протистояння. Для цього необхідно було лише віднайти дієві прийоми проти чужого блоку та знизити кількість власних помилок у захисті. Та легко сказати! А зробити куди важче. І все ж гості спробували «зачепитися». Валерій Копилов задіяв чергову ротацію, і періодично вона себе виправдовувала. Та якби ж Олег Олійниченко хоча б вдвічі менше влучав у блоки суперників! А так «Новатор» набирав при цьому важливі очки і невблаганно наближався до загальної перемоги. І коли на подачу пішов його лідер Андрій Тупчій, підопічним Романа Ковальчука вдалося зробити вирішальний ривок.Тож у підсумку перемога і в другому матчі-3:0 (25:23,25:11,25:19).    

Таким чином, «новатори» максимально продуктивно використали фактор домашнього майданчика і впритул наблизилися до історичного в їхній історії здобуття бронзових медалей. Проте «сердечки» із такою ж мрією ще аж ніяк не розпрощалися. Нема сумнівів, що на власному майданчику вони докладуть усі зусилля, щоби взяти переконливий реванш. А ось як воно в них вийде на ділі – дізнаємо 24 квітня. Якщо сильнішими виявиться «Серце Поділля», то команди зіграють ще одну гру – 25 квітня. Якщо ж рахунок у серії стане 2:2, то заключний поєдинок за «бронзу» пройде в Хмельницькому.

Від admin