В рамках проекту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab в Хмельницькому проведено заняття зі слухачами третього набору «Школи волонтерів міста».

Днями група слухачів школи волонтерів завітала в офіс обласного відділення НОК України, де відбулася зустріч з першим заступником голови відділення Віктором Флентіним, під час якої отримали інформацію щодо конкретних дій волонтерів у сприянні в проведенні форумів міжнародного та національного характеру, пов’язаних з організацією масових спортивних, культурних  та інших видовищних і громадських заходів. Cеред них футбольне «Євро-2012 та пісенне «Євробачення-2017» у Києві.          

Віктор Володимирович ознайомив гостей зі світовим волонтерським рухом на зимових Олімпійських іграх в Пхьончхані, розповів про особливості поводження волонтерів зі спортсменами з обмеженими фізичними можливостями на  Паралімпіаді.

 Зупинився на висвітлені наймасштабніших вітчизняних пробігів, що набувають все більшої популярності і проводяться у людних місцях населених пунктів.

Під час організації таких бігових подій для їх якісного проведення задіються волонтери, які забезпечуються посвідченнями, футболками, кепками, рюкзаками, харчуванням, водою. На підготовчих етапах вони формують пакети учасників пробігу, закріплюються за командами для надання необхідної інформації, щодо проходження в подальшому спортивного випробування. У день змагання координують рух учасників згідно розкладу стартів забігів, інформують водіїв, жителів та гостей населеного пункту про обмеження руху по маршруту заходу, контролюють та направляють учасників, по маршруту забігу. А ще облаштовуються ними пункти гідрації, де здійснюють розлив води і піднесення стаканчиків учасникам забігів. Крім того, приймають, зберігають та видають речі учасникам згідно стартових номерів, контролюють доступ до стартового коридору, вручення пам’ятних медалей, сувенірів фінішерам.

Слухачам було продемонстровано відеоролики пробігів: «RUN – 2016», що відбувся 10 вересня 2016 року, та  в програмі Олімпійського дня 23 червня 2017року у  Хмельницькому, в яких були відображені конкретні дії волонтерів з кооперативного торговельно-економічного інституту.

Потреба у волонтерах зростає, адже лише на Олімпіаді та Паралімпіаді в Токіо у 2020 році планується задіяти для благодійної діяльності 80 тисяч безкорисливих добровольців.

Слухачі отримали на згадку сувенірну олімпійську продукцію, сфотографувалися з передвісником Ігор – запаленим олімпійським факелом і завірили, що будуть раді брати участь у масових спортивних заходах, ініційованих відділенням НОК, зокрема у пробізі 26 травня в Хмельницькому.

Від admin