В Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, популяризуючи здоровий спосіб життя, 12 травня 2018 року на території закладу проведено масові забіги на дистанції 1000 і 3000 метрів.

Захід, на якому були присутні члени відділення НОК та ФСТ ”Динамо “ України в Хмельницькій області Віктор Флентін, Геннадій Домбровський, Олексій Слівінський, присвятили 180-річниці від дня народження Олексія Бутовського з Полтавщини -кадрового військового, генерал-лейтенанта, педагога, науковця, громадського діяча, члена першого складу Міжнародного олімпійського комітету.

Керівник академії запевнив, що прикордонники бігають добре, адже щотижня тренуються і тому мають хорошу спортивну підготовку.В квітні кросмени академії  в черговий раз перемогли серед вищих навчальних закладів МВС України на чемпіонаті ФСТ ”Динамо.”

Окрім цього, він відмітив, що пропагування здорового способу життя один із пріоритетних напрямків роботи навчального закладу.
«Загальновідомо, що здорова нація піднімає авторитет держави. Мета сьогоднішнього масового пробігу – пропаганда здорового способу життя та патріотичне виховання молоді. Такі заходи стали для нас вже щорічною доброю традицією, в рамках якої ми маємо змогу оцінити рівень професійної підготовки персоналу академії», – зазначив перед стартом генерал-майор Олег Шинкарук.

Маршрут спортивно-масового заходу проходив на спеціально підготовленій для цього трасі, долаючи яку прикордонники змогли продемонструвати свої спортивні навички-витривалість, жагу до перемоги та отримати задоволення від бігу.Першими кілометрову дистанцію успішно подолали ректор  академії та його заступники разом із почесними гостями. Потім відбулося 63 забіги за участю військовослужбовців вишу.

А нагороди змагань в окремих забігах розіграли найсильніші кросмени- курсанти, кращі з яких 15 травня на загальноакадемічному розводі були відзначені грамотами, медалями, літературою про Олексія Бутовського , наданих відділенням НОК України в Хмельницькій області.

До їх числа увійшли призери  :1. Потапова Ксенія, 2. Цнобіладзе Лідія, 3. Абрамець Лілія( жінки) ; 1.Марчук Олександр,2 .Ковальчук Олександр, 3 .Чабаненко Дмитро(чоловіки).

Від admin