26 травня 2018 року в місті Хмельницькому пройшли комплексні спортивно-видовищні заходи з нагоди Міжнародного олімпійського дня. Організаторами виступили відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, Федерація легкої атлетики Хмельницької області та управління молоді та спорту Хмельницької міської ради.

Розпочалося свято на Майдані Незалежності проведенням першого легкоатлетичного пробігу «City Run 2018». Учасниками забігів на дистанції 1 км, 3 км, 6 км та 9 км були люди різних вікових категорій: як професійні спортсмени, так і просто ті, хто полюбляє бігати та веде активний спосіб життя. Активними учасниками Олімпійського дня стали почесний гість Іван Гешко – ЗМС України, чемпіон Європи та світу, учасник Олімпійських ігор в Сіднеї, Афінах та Пекіні (приймав безпосередню участь у забігу на 9 км), Олександр Бортюк – МСМК, бобслеїст, учасник двох Зимових Олімпійських ігор в Альбервілі  і Ліллехаммері та Тетяна Філонюк-Загрійчук – МСМК, легкоатлетка, учасниця Олімпійських ігор в Пекіні і Лондоні (на велосипедах вказували маршрут учасникам). Роль стартера виконав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Пробігом на дистанцією 3 км та спільним фінішем голова федерації легкої атлетики Олександр Прокопов та перший заступник відділення НОК України Віктор Флентін продемонстрували, що пропаганда здорового способу життя, олімпійських цінностей, залучення людей будь-якого віку до занять спортом, та, зокрема, легкою атлетикою є пріоритетним напрямком роботи в області. Загалом у забігах взяли участь понад сім сотень хмельничан та гостей міста.

Паузи між ними заповнювали показові виступи гімнасток,  чартлідерів, вихованців секції бойвого гопака. Проводились: спортивна лотерея, Олімпійська руханка, а також вікторина знавців Олімпійського руху.

Завершилось Олімпійське дійство на Майдані Незалежності забігом наймолодших учасників та нагородженням переможців пам’ятними медалями, призами, сертифікатами, олімпійською атрибутикою.

Одночасно в Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання та ДЮСШ №3 міста Хмельницького проводились показові виступи та змагання з вільної боротьби і дзюдо. Після старту Олімпійського дня в Хмельницькому він весь червень буде проводитись у кожному куточку області.

Від admin