У Маракеші завершилися головні літні змагання світу серед учнів. Після 10-річної перерви Україна тріумфально повернулася до цих всесвітніх мультикомплексних змагань. У Марокко її представляли 122 школяра- спортсмена   14–17 років з 22 областей України. які  в загальному заліку зайняли  перше місце, здобувши 112 (39 золотих, 39 срібних та 34 бронзових) медалей.

Цьогорічна Гімназіада в Марокко зібрала майже чотири тисячі школярів з понад 70 країн світу. І, що приємно, усі 9 представників Хмельниччини повернулисяся додому з медалями різного ґатунку.

Три золотих, дві срібних та чотири срібні медалі в трьох видах спорту  – вагомий доробок спортсменів нашої області.

У боксі чемпіонcтво Гімназіади завоював  кам’янчанин Віктор Бойко, а хмельничанка Марія Лусте стала срібною призеркою змагань. Бронзову нагороду здобув вихованець хмельницького «Авангарду» Денис Салабай.

Дівчата з обласного центру фізичного виховання учнівської молоді Олександра Іщенко та Марія Кирея виграли змагання з вільної боротьби у своїх вагових категоріях.

Ще чотири медалі на рахунку тхеквондистів. Так, Олег Мамотов став срібним призером змагань, а Софія Хобтар, Аліса Герасименко та Анна Ковальчук здобули бронзові медалі.

Відзначимо, що в Марокко призерів підтримували їхні тренери – Сергій Басистий (вільна боротьба), Сергій Вавринчук (бокс) та Сергій Чайка (тхеквондо ВТФ).Кошти на поїздку вказаним спортсменам та їх наставникам з Хмельниччини довелось вишукувати самим.

Від admin