22 червня реконструйований стадіон «Динамо» у Мінську прийняв міжнародну матчеву зустріч легкоатлетичних збірних Білорусі, Балканських, Балтійський країн і України. Від кожної команди в індивідуальних видах виступали по 2 спортсмени.

Українці, як і атлети зі збірної Балканських країн, набрали 138 очок, і посіли друге місце за додатковими показниками , поступившись лише господарям – білорусам, в доробку яких 160 очок. Наші атлети перемогли у п’ятьох дисциплінах, у той час як балканці – лише двічі. Крім того, українці два рази піднімалися на другу і тричі на третю сходинку п’єдесталу пошани.

Відразу дві українки увійшли до призової трійки в змаганнях зі стрибків у довжину. Хмельничанка Марина Бех з найкращим особистим результатом в літньому сезоні (6,64 м) була другою, а киянка Христина Гришутіна посіла третє місце (6,56 м). Перемогла білоруска Анастасія Мирончик-Іванова (6,74 м). На дистанції 100 метрів з бар’єрами 22-річна Наталія Ручківська встановила особистий рекорд (13,45 с) і фінішувала четвертою. Наталія-вихованка Старокостянтинівської дитячо-юнацької спортивної школи, нині навчається і проживає в Києві, і лише цьогоріч вийшла на рівень майстра спорту . Темп же в цій дисципліні задавали білоруски Аліна Талай і Ельвіра Герман. Талай перемогла (12,50 с). У Герман 12,78 с.

Від admin