З чемпіонату Європи-2018, який завершився у сербському місті Нови-Сад, українська фехтувальна збірна повернулася з двома нагородами: індивідуальною “бронзою” шпажиста Богдана Нікішина та командним “сріблом” шаблісток. 

Боролися за високі місця    і троє представників Хмельниччини.Cпочатку в особистому заліку Шаблісток  Аліна Комащук вперше зуміла пробитися в ¼ фіналу на континентальній першості .Вона впевнено увірвалась до вісімки найсильніших ,послідовно здобувши перемоги над німкенею Леі Крюгер (15: 8),полячкою Анжелікою Ватор (15: 6),а також Ірени Веккі з Італії(15: 7). На стадії   ¼ фіналу  поступилася другому номеру посіву Сесіль Берде з Франції (8: 15) і в підсумку  стала восьмою.  Ще одна нетішинка Ольга Жовнір показала 44 результат. Лідер національної збірної Ольга Харлан з Миколаєва зупинилась на 10 місці.

В командному  турнірі українки стартували під 5 номером посіву.У першому поєдинку Комащук, Харлан,Бакастова і Вороніна не мали проблем зі збірною Великобританії(45 :27),а потім у непростих боях послідовно виграли в Угорщини (45: 41) та Італії (45: 42 ). Під час фінальної зустрічі з росіянками у поєдинку за золото  домінували суперниці  українок, які виграли головний поєдинок з рахунком 45: 30. Єдиний серед чоловіків  шабліст-нетішинець  Дмитро Пундик нічим особливим не відзначився, посівши особисто 42 місце, а у складі чоловічої  команди   на 7 позиції завершив чемпіонат.

Від admin