Європейська легкоатлетична першість у Берліні підтвердила велику популярність і високу конкуренцію в цьому виді спорту на континенті ,адже 28 країн здобули медалі, в тому числі золоті нагороди дісталися атлетам з 19 держав.                                       

Збірна України завершила чемпіонат Європи-2018 на 10-у місці в медальному заліку. У нашої команди 7 нагород: 2 золота, 3 срібла, 2 бронзи. Найкращими стали британці, які виграли 18 медалей, з них 7 золотих. А от в таблиці за очками (де враховуються місця з 1 по 8) Україна – на сьомому місці! На попередній першості у 2016 році в скарбничці національної збірної було лише 1 золото. Спостерігати в повному об’ємі за подіями на чемпіонаті мали змогу шанувальники легкої атлетики на першому вітчизняному телеканалі. Хмельничанка Марина Бех з 8-м результатом (6,64м) кваліфікувалася до основних змагань, де в заключній 6-й спробі змогла виконати свій найкращий стрибок у довжину в сезоні (6,73м) і посісти 2 місце. Це перший вагомий успіх 23-річної спортсменки на міжнародній арені серед дорослих. В особистому доробку Марини(тренер Вадим Крушинський) до цього були медалі  Європейського юнацького олімпійського фестивалю (2011р-золота),чемпіонату Європи серед юніорів (2013р-бронзова) та чемпіонату Європи серед молоді (2017р-бронзова). Потенціал талановитої і працелюбної спортсменки дає надію сподіватись в подальшому і на нагороди світових спортивних форумів.           

В Берліні виступили ще двоє наших земляків:Вікторія Ткачук з Нетішина (перший тренер Олександр Краснов) зуміла пробитися до фіналу бігу на 400м з бар’єрами і зайняла 7 місце (55,37сек-у півфіналі і 56,15сек-у фіналі),наразі представляє Донецьку область, та Ігор Русс вихованець Полонської ДЮСШ,який 32-м завершив марафон (2год19хв39сек) Він виступає за Київщину.

Від admin