6 вересня на центральному стадіоні обласного центру “Поділля” відбулися урочисті  заходи під гаслом “Здоровий спосіб життя – здорова нація з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту.

Найщиріші вітання приймали кращі спортсмени Хмельниччини та їх наставники, які своєю наполегливістю та волею до перемоги здобувають найвищі нагороди на змаганнях усіх рівнів, прославляючи рідний край Із словами вдячності за високі спортивні досягнення до учасників дійства звернулися радник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина та заступник керівника апарату обласної ради Тетяна Зеленко. 

“Нарешті можемо сказати, що ситуація змінюється на краще, адже розпочалося відродження спортивної інфраструктури. Сьогодні на теренах області завершується будівництво 10 спортивних майданчиків для міні-футболу зі штучним покриттям, проводяться капітальні ремонти стадіонів у Старокостянтинові, Чемерівцях, Городку. Це дає нам надію на те, що нарешті ваші спортивні досягнення будуть,  як кажуть, завдяки, а не всупереч. Ми прекрасно розуміємо, яких неймовірних зусиль вам часто доводиться  докладати, щоб завойовувати ці нагороди. Це і недостатнє фінансування заходів, і відсутність нормальних тренувальних баз. Але ми пишаємось, що незважаючи на всі негаразди, ви своїм прагненням до мети їх долаєте та отримуєте найвищі нагороди”.Як зазначила далі Світлана Андріївна, наші спортсмени на чемпіонатах, Кубках України та Всеукраїнських змаганнях здобули 597 медалей з олімпійських видів спорту та 466 медалей з неолімпійських видів. Серед них призери та переможці чемпіонатів Європи : Бех Марина (легка атлетика), Боруца Марія (бокс),Комащук Аліна(фехтування), Квіквінія Полмір (гирьовий спорт), Вересняк Альона (кіокушинкай карате), Мельник Тетяна (пауерліфтинг), 9 медалістів Всесвітньої літньої гімназіади.

 А Тетяна Зеленко у своєму вітальному слові  висловила шану спортменам області та їхнім тренерам , а всім присутнім побажала бути небайдужими до здорового способу життя. «Від імені голови обласної ради Михайла Загородного, депутатів облради хочу подякувати вам за те, що своїми досягненнями ви творите і примножуєте спортивну славу нашого краю та й України в цілому. Бажаю спортсменам і тренерам підкорення нових вершин, а також залучати до спорту якомога більше дітей, надихаючи своїм прикладом», – сказала Тетяна Іванівна.

Грамотами , подяками обласної ради, облдержадміністрації,управління молоді та спорту ОДА і подарунками за вагомий внесок у розбудову фізкультурно-спортивного руху  вони нагородили понад 50 провідних спортсменів, тренерів та фахівців області, в тому  числі членів відділення НОК України в області: Олімпійського чемпіона Нагорного Сергія, Терещука Івана, Барбалюка Віктора,Чумакова Андрія,Флентіна Віктора,Сніцера Сергія. Завершилося свято спорту, як і має бути: по-спортивному! Учасники дійства мали можливість долучитися до масштабного флеш-мобу. Понад 350 бажаючих, переважно студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, взяли участь у руханці під керівництвом фітнес-тренера Сніжани Мукманової.

Від admin