З вересня 1968 року у Хмельницькому успішно діє  дитячо-юнацька спортивна школа №1. За цей час тисячі дітей та підлітків  міста  наполегливо займалися різними видами спорту на  двох територіях, де збудовані та розміщенні основні об’єкти школи.

Це спорткомплекс “Поділля’’ з футбольним полем та легкоатлетичним ядром з синтетичним покриттям і сучасним обладнанням (вул.Проскурівська,81); спортивна база з великим синтетичним футбольним полем,3 майданчиками 42х22м(2-штучне покриття,1-трав’яне),майданчиком з гумовим покриттям 30х20м, спортивними залами 36х18м та 18х10м (вул..Спортивна,17). Наразі у ДЮСШ № 1 культивуються такі види як футбол, гандбол, волейбол, легка атлетика, баскетбол та регбі (в загальній кількості понад 1000 вихованців – від наймолодших до тих, які вже виступають у командах майстрів). З ними займаються досвідчені тренери-викладачі, з яких семеро мають спортивне звання «Майстер спорту» та один – «Майстер спорту України міжнародного класу».

Під їх кропіткою, щоденною працею найуспішніші та найнаполегливіші вихованці досягали вершин спортивної майстерності, постійно представляють місто,область та країну на змаганнях різного рівня.

Серед кращих випусниківі ДЮСШ відомі на всю країну імена:
Заспа Лариса – Заслужений майстер спорту України з гандболу, бронзовий призер Олімпійських ігор;
Шершун Богдан – Майстер спорту України міжнародного класу, володар Кубку УЄФА з футболу;
Андрущак Ілля – Майстер спорту України, 5-ти кратна чемпіонка України з футболу;
Маслянко Ольга – Майстер спорту України, 3-х кратна чемпіонка України з футболу;
Сівак Вадим – Майстер спорту України, срібний призер чемпіонату Європи з регбі-7, член збірної команди України з регбі;
Плотницький Олег – Майстер спорту України, капітан молодіжної збірної команди України з волейболу;
Парандій Леся – Майстер спорту України, чемпіонка Європи серед студентів з гандболу;

Днями на урочистості до славного ювілею ДЮСШ № 1  завітали почесні гості, серед них міський голова Олександр Симчишин, секретар Хмельницької міської ради  Михайло Кривак,член виконкому відділення НОК України в області, перший директор ДЮСШ, почесний громадянин міста Хмельницького, заслужений працівник фізичної культури і спорту – Віктор Барбалюк, директор ДЮСШ № 1 з 1985 по 2008 рік Євген Ольховський.

Олександр Симчишин привітав усіх присутніх (учнів,випускників ДЮСШ,членів їх родин-всього понад 800осіб) з чудовим святом та побажав подальшого розквіту і розвитку. Міський голова вручив сертифікат на 50 тисяч гривень для придбання спортивного інвентаря й нагородив подяками та пам’ятними відзнаками тих, хто найбільш причетний до славетної історії ДЮСШ № 1.

Від admin