З нагоди відзначення 50 річчя кафедри теорії і методики фізичного виховання і спорту та 5 річчя кафедри фізичної терапії, ерготерапії, 17 жовтня, біля навчального корпусу з фізичного виховання Хмельницького національного університету викладачами кафедр,серед яких члени відділення НОК в області Юрій Дутчак, Віктор Флерчук, Олександр Мозолюк та Євген Свіргунець, була посаджена та відкрита ландшафтна композиція «Олімпійські символи у Хмельницькому національному університеті».  

Композиція представляє собою п’ять різнокольорових кіл, що переплетені та символізують об’єднання п’яти континентів (синє коло – Європу; чорне – Африку, червоне – Америку, жовте – Азію, зелене – Австралію) завдячуючи спорту. Різнокольорові кільця були утворені посадженими кущами відповідних кольорів. 

Подібно олімпійським кільцям реалізувати даний проект допомогло об’єднання зусиль з боку професорсько-викладацького складу кафедри теорії і методики фізичного виховання і спорту, кафедри фізичної терапії, ерготерапії, ректорату університету, фахівців Ботанічного саду Університету та відділення НОК України у Хмельницькій області. Сприяли посадці кущів також гарна погода, чудовий настрій, позитивні емоції та бажання усіх учасників проекту залишити в історії розвитку фізкультурно-спортивного руху історичну пам’ятку.                                                          

Дана експозиція розміщена поряд з Олімпійським сквером, закладеним  12 жовтня минулого року 8 колишніми випускниками-олімпійцями ХНУ спільно з керівниками та студентами вишу шляхом висадки 15 іменних екзотичних, декоративних та плодових дерев на честь студентів університету, які здобули 7 (4 золоті, дві срібні і бронзову ) медалей на Олімпіадах. Вони сподіваються, що сквер і композиція «Олімпійські символи у Хмельницькому національному університеті» стануть окрасою не лише  навчального закладу, а і усього міста.

Від admin