4-5 жовтня в Хмельницькому на центральній спортивній арені міста- спорткомплексі «Поділля»,проведено чемпіонат області з легкої атлетики серед дитячо-юнацьких шкіл міністерства освіти і науки, в рамках якого відбулася урочиста церемонія «Свято олімпійського прапора» з нагоди відкриття ІІІ Літніх юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі. 

 Організаторами спортивного дійства стали: відділення НОК України в області, обласне відділення (філія) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, департамент освіти і науки ОДА, Хмельницький обласний центр фізичного виховання учнівської молоді.

За програмою заходу 4 жовтня відбулось урочисте підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України.

В церемонії взяли участь керівники державних та громадських спортивних організацій, тренери та фахівці сфери фізичної культури, спорту , олімпійського руху в області, уславлені спортсмени краю .Серед присутніх були олімпійки Марина Бех,  Тетяна Загрійчук(Філонюк),заслужені тренери України з легкої атлетики Володимир Гоняк (наставник призера Перших літніх юнацьких Олімпійських ігор в стрибках у висоту Віктора Черниша),Василь Ліщук, Анатолій Новіков,Євген Тараканов.У своєму виступі перший заступник відділення  НОК Віктор Флентін, зокрема, виділив яскраві моменти перебування подолян на попередніх Юнацьких Олімпіадах і закликав понад 250 прибулих на чемпіонат області школярів гарними  результатами підтримати  55 вітчизняних ровесників,котрі гідно представляють Україну в Буенос-Айресі.          

 За  підсумками чемпіонату області 15 найкращих юних легкоатлетів отримали нагородну атрибутику від відділення НОК України в області. Враховуючи, що змагання відбувалися також напередодні Дня вчителя, тренери вирішили окремою групою з прапором НОК України зробити фото на згадку.

Від admin