13 Відкритий обласний турнір з легкої атлетики, присвячений «Козацтву Запорозькому», за участю 15 юнацьких команд з Хмельниччини Вінничини та Буковини, а також студентів місцевих вищих навчальних закладів, відбувся у Кам’янці-Подільському.

Протягом двох днів 205 спортсменів  2002 року народження і молодшІ  виборювали на доріжках і в секторах  стадіонів ім. Г.Тонкочеєва і Кам’янець-Подільського національного університету в 11 дисциплінах нагороди, надані відділенням Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області.                                                            

На урочистому відкритті турніру їх привітали: завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Кам’янець –Подільського національного університету, член виконкому відділення НОК України в області Гурман Леонід . заступник директора Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді Бурчак Анатолій, директор Кам’янець –Подільської  ДЮСШ №1 Кшемінський Станіслав .

Незважаючи на прохолодну  погоду , юні легкоатлети набиралися змагального досвіду і  демонстрували максимальні результати в непростих умовах.    

Одразу в кількох дисциплінах перемогли провідні місцеві спортсмени,призери всеукраїнських юнацьких змагань:Шершал Ірина (біг на 100 м. 200м та 400 м.),Чернуха Олександра (стрибки у довжину та потрійний стрибок),Лісова Дар’я (штовхання ядра та метання списа),Богуцький Артем (біг на 100 м. 200м та стрибки у довжину) Атаманюк Андрій(біг на 800 м. та 1500 м). А серед гостей першість вибороли:Мелимуха Ольга ( біг на1500 м) та Тележинський Влас (біг на 400 м)  зі Сторожинця, Савченко Інна  (біг на 800 м) та Корнійчук Юрій (метання списа) зі Старокостянтинівського району, Яворський Вадим (біг на 1500м) з Хотина, Кравець Андрій (стрибки у висоту) з Ізяслава, Воронка Євген (потрійний стрибок) з Хмельницького,Грищук Андрій (штовхання ядра) з Летичева.

Призери турніру нагороджені грамотами, медалями, подарунками. 

Окрім підвищення  майстерності, спортсмени мали змогу ознайомитися з місцями козацької слави та історичними пам’ятками древнього Кам’янця-Подільського.

Від admin