У Хмельницькому з нагоди 74-річниці визволення України від фашистських загарбників за підтримки відділення НОК в області проведено агітаційно-пропагандистські та спортивні заходи з ветеранами спорту і військовослужбовцями.                                                                                               

28 жовтня група ветеранів спорту здійснила символічний пробіг від офісу відділення НОК до  меморіалу визволителям міста на центральній вулиці, а потім побувала ще в 6 місцях вічного спочинку тих, хто загинув у трагічні роки Другої світової війни. Живі квіти і вінки, покладені до монументів та могил з іменами загиблих, стали символом пошани і вдячності сучасників, які продовжують власну боротьбу за незалежність.                                        

Того ж дня в спеціалізованому залі ДЮСШ-3 відбувся Відкритий чемпіонат міста з настільного тенісу серед ветеранів за участю 36 спортсменів старших за 40 років, в тому числі 8 дітей війни, з 6 населених пунктів області. Переможці визначились у 3-х вікових групах серед чоловіків (Юрій Гара, Юрій Блащук, Ернст Родічев) і одній-у жінок (Людмила Дунець). Та найбільше уваги і привітань було приділено Вірі Шиндер з Кам’янця – Подільського, котра є прикладом спортивного довголіття, Ювілярка,якій днями виповнилося 80 років,отримала подарунки від організаторів змагань (обласної організації ветеранів спорту, відділення НОК) та оплески і щирі усмішки від досвідчених тенісистів.                                                                                                   А напередодні пам’ятного дня відбулася зустріч членів виконкому відділення НОК і керівників ветеранських організацій з активними пропагандистами спорту та здорового способу життя ,почесними громадянами міста Хмельницького, учасниками бойових дій Іваном Бабаком та Григорієм Атаманюком , яким були вручені подарунки від Н0К України .                                     

 Дещо раніше-20 жовтня, збірні підрозділи навчальних курсів Національної академії  Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького             випробували себе на стійкість і витривалість. Дистанція бігу на 7 км була  прокладена вздовж  р.Південний Буг по пересіченій місцевості. У змаганнях прийняли участь 330 військовослужбовців, які окрім польової форми одягу були екіпіровані протигазами та захисними панчохами. Основними вимогами  змагання були прискорене пересування у складі підрозділу (коробка з 30 курсантів) та фіксація результату по заключному військовослужбовцю, що вимагало відпрацювання злагодженості та достатньої витривалості в кожного учасника.

Загалом змагання пройшли емоційно насичено та на позитивній ноті, що спостерігалося у патріотичному виконанні курсантами гімну України під час старту, яскравим перетином фінішної лінії з державним прапором України, самовідданій підтримці керівників, постійною взаємодопомогою курсантів під час та після подолання дистанції. Три найшвидші команди,яких на фініші розділили лічені секунди, нагороджені грамотами та кубками відділення НОК України.      

Бепосередніми організаторами вказаних заходів були члени відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Барбалюк, Віктор Флентін, Віктор Шамовський, Андрій Мельніков.

Від admin