Аліна Комащук завоювала «бронзу» першого в сезон 2018/2019 етапу Кубка світу з фехтування на шаблях, який проходив 9-11 листопада в Орлеані (Франція),здолавши на ньому  двох  чемпіонок  світу.

Аліна  стартувала з перемоги в першому раунді над титулованою Шарлоттою Лембах (15:13), яка в складі збірної Франції завоювала «золото» чемпіонату світу-2018. Після цього Комащук пройшла іншу француженку Сауссен Будіаф (15:11).

В 1/8 фіналу нетішинка зійшлася з чинною чемпіонкою Європи в команді і володаркою золотої медалі чемпіонату світу-2018 в одиночному розряді росіянкою Софією Поздняковою. У підсумку, Комащук впевнено перемогла грізну суперницю з рахунком 15:10, а потім розібралася з американкою Хлоєю Фокс (15:5).

У півфіналі українка поступилася майбутній переможниці цього турніру, бронзовій призерці чемпіонату світу-2015, угорці Анні Мартон (10:15) і  зайняла підсумкове третє місце.

Багаторічний лідер національної збірної команди України з фехтування на шаблях Ольга Харлан з Миколаєва пропускала змагання в Орлеані,зробивши перерву своїх виступів на змаганнях  до кінця поточного року.

Від admin