До Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку Національний олімпійський комітет провів Всеукраїнський фінал і нагородив лауреатів і номінантів ХІV Всеукраїнського конкурсу телевізійних програм «Світ спорту», що проводиться з 2003 року і був заснований за ініціативи Луганського обласного відділення НОК та його колишнього голови Миколи Кравченка.

Урочистий захід відбувся в Університеті державної фіскальної служби в Ірпені, що на Київщині.

Вітали учасників конкурсу президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, ректор Університету державної фіскальної служби Павло Пашко, голова Київського обласного відділення НОК Ігор Малинський, перший заступник міського голови міста Ірпінь Олександр Маркушин.

Цього року на розгляд журі, у складі якого відомі телевізійні журналісти, діячі культури та мистецтва, уславлені олімпійці, свої роботи надіслали 36 організацій з різних регіонів країни й представили 105 телевізійних робіт.

В своїх роботах автори приділили велику увагу яскравим особистостям українського спорту, популяризації здорового способу життя, а також торкнулися важливих проблем в спорті, зокрема, розвитку масового спорту та необхідності збільшення кількості занять і уроків фізкультури в школі.

Під час вітального слова до учасників та гостей заходу Сергій Бубка відзначив, що проведення конкурсу вже давно стало доброю традицією. Він висловив слова вдячності Миколі Кравченку, керівництву Університету та владі міста.

«Переконаний, спорт повинен бути на телеекранах постійно, адже саме інформаційна підтримка, висвітлення олімпійських змагань і спортивних заходів, присутність на телеекранах спортивних новин мають величезне значення у популяризації здорового способу життя та виховання здорової української нації. Україна – велика спортивна країна, яка повинна любити спорт, займатися спортом та бути здоровою!», – сказав Сергій Бубка.

Лауреатами ХІV Всеукраїнського конкурсу телевізійних програм«Світ спорту» від Хмельницької області стали:

у номінації «За найкраще висвітлення спортивного життя регіону» – телерадіокомпанія «Лотел-СКТБ» (м.Нетішин); 

у номінації «Краща операторська робота»- Тарас Тарасов (лідер компанії «Happy day production», м.Хмельницький) за роботи «Дністер-Смотрич» та «Олімпійський день 2017 у Хмельницькому», Крім того, він увійшов до трійки призерів у номінації «Спорт для всіх».

ДОВІДКА. Авторський колектив  ТОВ ТРК «Лотел-СКТБ» позитивно впливає на розвиток як телебачення в цілому, так і телемережі й кабельного телебачення міста зокрема, забезпечуючи жителів Нетішина можливістю споглядати телевізійні канали різних видів, смаків та вподобань, а також можливістю бути в курсі подій, що відбуваються в місті. Велика увага приділяється спортивній тематиці, адже Нетішин – місто молоде і спортивне, де діє одна з найкращих в Україні КДЮСШ ППО ВП «Хмельницька АЕС», є хороша матеріальна база. Саме тут зростають олімпійці, серед яких відомі в усьому світі фехтувальники на шаблях: олімпійські чемпіонки Ігор-2008 у Пекіні Галина Пундик, Ольга Жовнір, призерка Ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро Аліна Комащук та їхні наставники (сім’я Штурбабіних) – гордість міста. Валерій Штурбабін, Галина Пундик та Ольга Жовнір є Почесними громадянами  Нетішина. Активно розвиваються у місті й інші види спорту:  є гандбольна чоловіча команда суперліги, волейбольна чоловіча команда вищої ліги. А ще готують високого рівня самбістів, легкоатлетів, боксерів, діють секції футболу, художньої гімнастики. Так що тем для спортивних сюжетів  вистачає. В центрі уваги журналістів  у 2018 році були: заходи під егідою НОК України «Олімпійський урок» у дошкільних навчальних закладах, чемпіонат країни з боксу, турнір з футболу, низка змагань у місцевому спорткомплексі «Енергетик», півмарафон у Нетішині, участь нетішинки Світлани Ільченко у міжнародних пробігах та ін.  Авторами їх є  Галина Місюк, Світлана Сущинська, Світлана Тілеченко, Катерина Мельник, технічні працівники Сергій Лінчук, Євген Іщук, Вадим Данилюк, Сергій Шахнюк. Нагороди від НОК в Ірпіні  отримала Галина Місюк, головний редактор ТОВ ТРК «Лотел-СКТБ». 

Подякою НОК України за організацію і проведення конкурсу в регіоні та оформлення і надання матеріалів до фінального етапу заходу відзначено також відділення Національного олімпійського комітету в Хмельницькій області.   

Від admin