В Летичівському НВК-2 «ЗОШ I-III ступенів-гімназія»днями відбулось спортивне свято спорту та здоров’я, в рамках якого проведено модуль «Загальнолюдські та олімпійські цінності» проекту #OlympicLab Національного олімпійського комітет України за партнерської підтримки компанії The Coca-Cola Foundation.

На зустріч з школярами прибули перший заступник відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Віктор Флентін , відомі спортсмени краю :  Ангеліна Ломачинська і  Ярослав  Заболотний-переможниця та бронзовий призер цьогорічного чемпіонату Європи з важкої атлетики серед молоді,а також  ветеран педагогічної праці , колишній вчитель фізкультури рідного для нього  навчального закладу,  учасник естафети олімпійського вогню 1980 року Іван Венцов

У актовій залі були присутні учні 5-11 -х класів, які спостерігали за тим, що відбувається, з величезним задоволенням та неймовірним захопленням. Зі словами вітання до учасників заходу звернулися директор гімназії Тетяна Жорницька та директор Летичівської дитячої юнацької спортивної школи Олег Бондарчук. Тетяна Василівна зазначила, що сьогодні велика увага приділяється розвитку спорту в навчальному закладі , але зупинятися на досягнутому не варто, і надалі буде докладатися максимум зусиль, щоб спортсмени гімназії були найкращими, прославляли район і займалися фізичною культурою і спортом в гарних умовах. Провідні спортсмени закладу були запрошені на сцену зі своїми нагородами,здобутими на змаганнях різного рівня. Вони показали підготовлений пропагандистський номер «Школярі обирають здоровий спосіб життя». А далі слово взяли гості. У своєму виступі Віктор  Флентін ознайомив присутніх з олімпійським рухом, його філософією, олімпійськими цінностями, історією розвитку олімпізму на Хмельниччині, уславленими олімпійцями області та їх наставниками. Детально розповів гімназистам про  пронесення священного олімпійського вогню миру і дружби у 1980 році територією Летичівського району. А для кращого занурення у ці події було продемонстровано документальний фільм «Олімпійський вогонь на Хмельниччині» , олімпійський смолоскип і Державний прапор України з автографами титулованих вітчизняних та світових зірок спорту . Дружньою і теплою видалася  бесіда прибулих молодих перспективних важкоатлетів Ангеліни Ломачинською і Ярослава Заболотного-студенти Хмельницького національного університету, з гімназистами . Діти виявили зацікавленість, ставили багато питань щодо участі у змаганнях високого рівня, особливостей методики тренувань, психологічної підготовки, системи харчування, нових видів спорту, планів на майбутнє, особистого життя гостей.

Гості побували на шкільному  міні –турнірі у спортивній залі,де визначились переможці у таких видах: шахи –Сірик І.(11-А кл.),Олійник Р.(5-А кл.);футбол(дівчата) –Муляр Ю.(9-Б кл.); футбол(хлопці)- Олійник Андрій (11-А кл.);баскетбол- Синявський М(11-А кл.) ; волейбол- Салафетник К.(8-А кл.), Ковальчук Р.(8-А кл.); легка атлетика -Кара чун А.(9-А кл.).

Подарунками та сувенірами відділення НОК України  були відзначені найактивніші спортсмени гімназії та переможці шкільного спортивного міні –турніру які залюбки фотографувались на згадку з гостями та олімпійськими символами.

Від admin