Протягом трьох днів в Хмельницькій ДЮСШ-3 проведено чемпіонат України з фехтування на шпагах серед юнаків та дівчат 2002 року народження і молодших. Всеукраїнські змагання цієї вікової групи відбулися в нашому обласному центрі вже третій рік поспіль.

Цьогоріч серед господарів краще виступили дівчата. В індивідуальному турнірі Єва Мазур з Хмельницького фехтувального клубу впевнено дійшла до фіналу, де у рівній боротьбі поступилася землячці- вихованці Хмельницької ДЮСШ-2 Дар’ї Садовій, котра зараз представляє Львівську область. До чільної десятки пробилася з поміж 58 шпажисток ще одна хмельничанка-Анна Кулібаба (7 місце). Отже призерками чемпіонату стали: 

1 місце – Садова Дар’я ( Львів ),

2 місце – Мазур Єва ( Хмельницький ),

3 місце – Моня Дарина ( Дніпро ),

3 місце – Євдокімова Марія ( Дніпро ).

У командних змаганнях сталася приємна несподіванка. Чемпіоном України стала команда міста Хмельницького в складі Єви Мазур, Анни Кулібаби та Катерини Рогальської. Завдяки гарному виступу в особистих змаганнях наша команда відразу потрапила до вісімки найсильніших (всього заявилось 13 збірних), за вхід в четвірку  зустрічалися з Харковом- 1. Рахунок весь час змінювався : початок був 5:0 на нашу користь, проте через пару боїв хмельничанки  вже програвали 15:20, після п’ятого поєдинку вони знову вийшли вперед- 25:20 . Останній бій Єва Мазур починала при рахунку 37:40  на користь Харкова. Єві вдалося врятувати ситуацію і виграти 45:44.

За вихід до  фіналу подолянки перемогли ( 45:39) команду з Дніпра ,за яку виступали дві бронзові фіналістки цього чемпіонату.

За перше місце вони зустрілися з сильною командою із Закарпаття .Рахунок, як і в зустрічі з Харковом ,змінювався кілька разів не на нашу користь. Щоправда, Аня Кулібаба та Катя Рогальська трохи посміливішали під кінець змагань і виграли по одному бою. За вісім секунд до закінчення поєдинку   хмельничанки вигравали з рахунком 39:38, проте суддя припустився помилки і зарахував суперниці укол, який  був нанесений нею тоді,коли ужгородська спортсменка стояла двома ногами за межами фехтувальної доріжки. Час закінчівся. Нічия. Тепер все вирішувалося в додаткову хвилину. Єві Мазур вдалося таки нанести переможний укол. Зустріч закінчилася  на користь Хмельницького 40:39.

Підсумок командної боротьби у дівчат:1.Хмельницька область, 2. Закарпатська область, 3 .Київ-1.

У змаганнях  з поміж 71 юнаків домінували кияни.Спочатку вони зайняли  в особистому  турнірі майже увесь п’єдестал:

1.СиротаМихайло(Київ),

2.Опанасенко Андрій(Харків),

3.Кублицький Михайло(Київ) ,

3.Мукоїд Кирил(Київ), а потім відзначились і серед 17 команд:

1.Київ-1,

2.Харків-1,

3.3акарпатська область-1.

Здобутки хмельницьких шпажистів –юнаків значно скромніші:7 командна позиція і найкраще 17 місце особисте місце Георгія Маслова.

Від admin